perjantai 31. joulukuuta 2010

Loppuvuoden valmistuneet ja ensi vuoden suunnitelmat

Pistelin niin vauhdilla tuon sydän-rr:n, että meni sormesta iho rikki. Ja muutenkin piti saada vähän hengähtää. Siispä neuloin ja viimeistelin muutaman jutun valmiiksi.
Äiti sai ohuet, hyvin kenkiin mahtuvat sukat. Lankana on Regian Hand dyed effect ja kärjestä neuloen neulottu. Ei menny värit lähellekään kohdilleen, mutta ei se kuulemma haittaa. Lankaa jäi vielä...

Työkaveri saa vauvan ihan tässä minä päivänä tahansa. Siispä neuloin pienet töppöset. Nämä on Floricasta. Toivottavasti ovat sopivat.

Ja sitten viimeistelin lopultakin viime kesän KYHin, sen viimeisen, jota en ollut ehtinyt vielä viimeistellä. Paita Novitan Bambusta.

Tästähän tuli ihan sopiva! Toivottavasti kesä tulee pian!

Ja nyt on niin ihmeellinen tilanne, että minulla on vain kaksi UFOa kaapeissa. Yksi virkattu jakku Bambusta ja yksi ristipistotyö. Ensivuoden tavoitteisiin kuuluu saada nämä kaksi valmiiksi. Lisäksi osallistun Ristipistohassutukseen, se starttaa huomenna ja siitä enemmän huomisen postauksen yhteydessä. Vaihtoja on meneillään kaksi, Fin-Ger RR on vielä kesken, paria työtä vailla kunhan saan nuo sydämet valmiiksi. Ja sitten se rp-synttäriswap. Muihin vaihtoihin en toistaiseksi osallistu. Nyt otan myös itseäni niskasta kiinni ja tavoitteena on lankavaraston supistaminen ihan oikeasti. En ole vielä saanut laskettua varaston määrää tämän viimeistelyrumban päätteeksi, mutta sekin tulee huomenna.

Oikein Hyvää Uutta Vuotta Kaikille!

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Fin-Ger RR sydämet

Susannelle Saksaan menevät sydämet hukkuivat postissa. Minna päätti reippaana aloittaa uuden version tuosta aiheesta, hommasi kankaan ja pisteli osan alkuperäisessä kankaassa olleista rajauksista ja lopulta oman sydänruutunsa.

Minä jatkoin tästä; tein rajauksia loppuun ja lisäsin oman nimikointisydämeni tuohon keskelle.

Oma pistelty ruutuni näyttää lähemmin tältä. Tätä oli ihan kiva pistellä näin joulunaikaan, harmi vain, että piti niin kovalla kiireellä pistellä.

Ja joudunpa vielä jatkamaan tästä nuo nimikointisydämet loppuun ja lupasin tehdä tähän yhden suomalaisen pistelijän osuuden, koska hän ei vastaa yhteydenottoihin enkä näinollen hänelle tätä kangasta enää eteenpäin lähetä. Ja kiirettä pitää, sillä kankaan pitää päätyä Suomessa vielä yhdelle pistelijälle ja sitten se palaa Saksaan, jossa kolme pistelijää joutuu pistelemään oman osansa uusiksi. Tylsää.

maanantai 27. joulukuuta 2010

Sukkasillaan

Sain jouluaattona valmiiksi nämä sukat, jotka aloitin matkaneulena jo syksyisellä Tallinnanreissulla.

Lanka on Regian Cotton, eli puuvilla-villasekoitetta, jossa on siis ne sukalle pakolliset tekokuidut vahvikkeena. Olen erittäin onnellinen näistä nyt kun olen niitä ensimmäisen paivän koekäyttänyt. Näitä on siis tarkoitus pitää ihan jokapäiväisessä käytössä duunia lukuunottamatta. Ihanat jalassa, mukavat kengässä.

Pakerran pikakiireellä Fin-Ger RR:n kimpussa ja niinhän siinä kävi, että loppui lanka kesken. Siispä suuntasin Ogelin Lankamaailma Nordiaan ostamaan kaksi vyyhtiä tarvitsemaani punaista muliinilankaa. Samalla tankkasin ohuita sukkalankoja matkaan....

Ihania värejä ja ihania lankoja. Näitä lankamerkkejä en ole koskaan kokeillut, mutta nyt on aikomus kun olen ihastunut neulomaan näitä ohuita kenkiin mahtuvia sukkia. Nuo Raggegarnit tuli kaupanpäällisinä. En sitä lankaa ostaisi, mutta neulon kyllä sukat kun lankaa kaupanpäällisenä saan. Noh, näillä langoilla varmaan pärjää aika pitkälle ens vuotta! Lopuksi vielä ihanasta kortista, jonka Eija lähetti minulle joulupaketin mukana. Se oli hetken kadoksissa pojan huoteissa, kun kuva on hänenkin mielestään niin hauska!
Nyt ei kun sukkalankojen kimppuun!

lauantai 25. joulukuuta 2010

Joulun lahjoja

Olen saanut valtavan paljon lahjoja. Tässä niistä osa:

Seija-tonttu on ollut ahkera kangaspuidensa äärellä ja paukutellut näin ihanan ison pellavaliinan pöytään. Kiitos Seija!

Neuletapaamisista tuttu Eija taas lähetti minulle ylläripaketin. Paketista paljastui aattona kaksi ihastuttavaa tiskirättiä. Kyllä olikin osuvat tekstit! Puukko on lahja mieheltäni ja sen on tarkoitus olla "keittiöpuukko" retkillä. Saavat pojat sitten veistellä omia juttujaan ja minulla on hyvin kokaamiseen soveltuva muovikahvainen laadukas (Marttiinin) puukko, jonka voi pesaista huoletta. Kiitos myös näistä, tykkään käytännöllisistä lahjoista!

Itse sain neulottua aika paljon kaikkea. Ja pisteltyä. Seijalle pistelin tälläisen pienen rasian, johon laitoin sisällöksi silmukkamerkkejä ja neuloja, kaikenlaista neulojan tarviketta siis.

Äiti sai villatakkiinsa sopivat kääntövarsisukat, joissa on nahkapohjat, koska lanka on 100% villaa. Pohjallisten opmpelu olikin hankala juttu....

Mies sai lapaset 7-veikan vanhasta raitaväristä. Peukaloista tuli vähän isot, mutta kelpaavat kuulemma.


Pojalle tonttu neuloi villaliivin, jossa on kasvunvaraa.... Liivi oli kuitenkin erittäin mieleinen, näyttäis olevan samanlaisista vironvilloista neulottu mitä äidin varastosta katseltiin, mutta äiti ei ehtinyt neuloa. Taitaa olla niin, että Joulupukki ja Muorikin ovat käväiseet Tallinnassa...

torstai 23. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua!

Eilen oli vuoden pimein päivä. Sää on kylmä ja lunta on aivan valtavasti. On aika rauhoittua.

Täällä on nyt kaikki valmistelut tehty. Jopa piparitalo on vielä pystyssä ja syömättä.

Niin, ei menisi rakennustarkastuksesta läpi, mutta tämä ei olekaan leivontablogi...! Uskomatonta mutta totta, kaikki lahjoiksi menevät neuleet ovat valmistuneet ja paketoitu. Kerrankin hyvissä ajoin! Nyt tonttu lepää hetken ja katselee kaunista kuusta. Ja toivottaa kaikille Oikein Rauhallista Joulua, tätä ihanaa keskitalven juhlaa. Kevättä kohti mennään.

tiistai 21. joulukuuta 2010

Lisää kahvikasseja

Tänään on syyskauden viimeinen ratsastustunti. Onneksi ostin viime viikolla itselleni uuden toppatakin ratsastusta varten. Pakkanen paukkuu nyt jo kymmenessä asteessa ja tuntuu kiristyvän. Toivottavasti ei ihan hirmuiseksi rupea, että saadaan kuitenkin kunnon tunti ratsastaa. Vien opellemme Liisalle tälläisen kahvikassin. Tässä saa hyvin kannettua jouluruokaa kaupasta kotiin.

Ja sitten Itella kuljetti minulle seuraavan ristipistoprojektin. Eli Suomi-Saksa RR on ollut osaltani jäissä, sillä posti kadotti Saksaan Susannelle menossa olevan sydänaiheisen kankaan joskus marraskuussa. Kangas oli matkalla Mialta minulle. Minna hankki sitten uuden kankaan ja aloitti noiden reunojen pistelyn ja teki oman osansa. Nyt mun on tarkotus jatkaa tätä työtä pistelemällä sekä reunoja että oma sydämeni siihen. Toivomme kaikki, että tämä työ ei enää katoa postissa.

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Lahjomuksia ja sukkia

Tänään on juhlittu synttäreitä. Päivänsankari tokaisi tuossa taannoin pojallemme, että hän haluaisi palmusaaren tai edes Porschen jos sais toivoa mitä vaan. No, synttärilahjaa miettiessä päädyimme sitten seuraavaan;

Kortissa on se palmusaari, josta sankari unelmoi. Kuvassa päivänsankari on melonut saarelleen ja lukee nyt palmun alla tuolilla istuen kirjaa. Palmun päällä hyppelee lintu jonka johdosta yksi kookospähkinä on irronnut ja vaarassa pudota päivänsankarin päälle. Poika siellä sitten huutelee, että "Varoooooo".  Muu osa lahjuksesta tukee sitten tätä haavetta, eli simpukkasuklaata jotta pääsis nauttimaan palmusaaren merellisestä tunnelmasta ja alpakkapipo että tuntuis siltä kun aurinko lämmittäis tuolta ylhäältä.... Harmi etten saanut pipopäästä kuva kun kuvauksen kohde ehti paeta miekkailusalille... Ja sen Porschen vuoro on sit ens vuonna!

Ja sitten muutakin valmistunutta, nimittäin sukat pojan opelle, annetaan ens viikolla joululoman alkaessa. Lankana Janne n. 130 g.
Ja ette varmaan usko, mutta täällä sataa lunta. Kahdesti on lumityöt tänään tehty ja lienee vielä kolmas kerta edessä... Hyvää joulun odotusta kuitenkin kaikille!

perjantai 17. joulukuuta 2010

Kortti ja ostoksia

Sain jo muutama päivä sitten KristiinaS:ltä näin ihanan kortin ihan etanapostin välityksellä.

Siinä tonttujoukko tarpoo rahkasammalessa reippaana eteenpäin. Ihana kortti ja ihana ylläri. Vähän aikaa mietin mistä mahdoit tietää osoitteeni, mutta sitten muistin, ettärtaisin paljastaa sen silloin kun kesällä kutsuin sinua tänne neuletapaamiseen... Ja kuva on sitten huono ja vain osasta korttia, koska tuollaisen valokuvan kuvaaminen ei ole mun juttuni. Meni yli hilseen kuinka kuvasta saisi paremman. Kiitos kortista Kristiina!

Puikot on suihkinu ja pistoja on tullu tökittyä paitsi omaan sormeen niin kankaasenkin. Ei vielä mitään julkaisukelpoista kuitenkaan, mutta ehkä huomenissa jotain valmistakin esiteltävää. Ostoksia olen kuitenkin tehnyt, Violariumista ja Sinellistä löytyi kivaa rp-kamaa....

Ehkä näillä saa taas tehtyä jutun jos toisenkin jotain hauskaa...

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Nimipäivälahjomuksia

Huomenna on  ystäväni Seijan nimipäivät. Käytiin kyläilemässä jo tänään, koska huominen jäisi niin pikavisiitiksi. Vein lahjaksi tälläisen kahvikassin, jossa on hyvä kantaa vaikka ostokset kotiin.

Olen tehnyt näitä kasseja tänä vuonna jo useammankin, mutta en ole muistanut kuvata, yhden vein kampaajalle, muistaakseni presidenttiä, tälläisen samanlaisen vein peräkärryn lainanneelle työkaverilleni viikko sitten. Omaan käyttöön pitäs kans ehtiä tehdä pari uutta. Vanhat kassit on ihan loppumetreillään. Nää kestää muuten pitkään ja kovaa käyttöä.

Vuosi sitten vein Seijalle nimpparilahjaksi jotain, joka unohtui kuvata. Eli neulatyynyn ja sakset saksikoristeen kera. Otettiin niistä nyt samalla vierailulla kuva....
Nää on kuvattu kännykällä ja se tietty vääristää värit ikävästi.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Jolukuorivaihto

Minna houkutteli minut joulukuorivaihtoon. Ja tälläinen mahtava luomus sieltä postilaatikosta sitten tänään tupsahti.

Aivan ihana kangas, ihanat kuva-aiheet, ihanat värit. Takana kaksi ihanaa joulutähti-nappia, joiden avulla kuori oli suljettu. Sisällä vuori joulutähtiteemaa.

Olen aivan sanaton! Niin tarkkaan ja kauniisti viimeistelty. Tästä saan jatkossa matkittua kuinka tälläinen kaunis kuori tehdään... Ja kuten kuvastakin näkyy niin aika pullea kuori! Sisältö oli yhtä ihana kuin kuori ulkoakin. Niinhän siinä kävi, etten malttanut olla avaamatta, vaikka alunperin olikin ajatuksena, että aattona vasta...

Kuori oli pullollaan ihanaa ristipistotarviketta. Ihania viimeistelyyn sopivia pikkujuttuja; kangasta, nappeja, pitsinauhaa, neuloja vaikka pinkeepin tekemiseen... Kirjottavaa pellavaa, pieni kehys, kirjottavaa nauhaa, kulkusia, Atalien kaunein joulunpunainen lanka, jännää pörrölankaa, neuloja ja lankapuolia.... Kiitos Minna! Sain ihan mielettömän kasan kaikkea sellaista tarpeellista, jota en ole koskaan omistanut. Mistä tälläisiä ihanuuksia edes löytyy??? Ja mistä tiesit, että mulla on jämälangat tollasilla puolilla ja et puolat on loppunu....

Ja kun vaihdosta oli kyse tein toki kuoren Minnalle...
Enkä tosiaan koskaan aikaisemmin ollut tehnyt yhtäkään kuorta, ihaillut vain Kirsin hienoja kuoria. Muistin sitten, että yhden kuoren Kirsi oli viimeistellyt vetoketjun avulla ja ajattelin, että kyllähän sitä yhden vetoketjun ompelee. Sen jälkeen ongelmana oli vain kuvin ja osoitetietojen kohdentaminen oikein.  Kyllä ne jotenki onnistu, mutta aidakangas osoittautui hankalaksi viimeisteltäväksi koska se on niin tönkköä.

No, ehkö tuota pussia voi jotenkin käyttää jatkossa... Kuoreen valitsin joulukuusiteeman, vuorena oli joulukuusikangasta ja sisältönä kuusenkoristeita sekä kirjottuna että langasta askarreltuna. Vähän suklaata ja vähän viimeistelykankaita lisänä. Kuori vielä takaa:

Kiitos Minna kun houkuttelit minut tähän vaihtoon ja kiitos tästä ihanasta kuoresta sisältöineen. Päässä vilistyää jo satatuhatta ideaa, että mitäs näistä tekis!

torstai 9. joulukuuta 2010

Ihana joulukortti

Tänään oli postilaatikossa ensimmäinen joulukortti. Ihana askarreltu kortti täynnä tuiki tuntemattomia nimiä minun nimelläni laatikkoon kannettuna.... Sitä alkaa vissiin aivonystyrät olemaan aika jumissa kun aika pitkän hetken ihmettelin, että keneltä tää oikeen on....kunnes tajusin kääntää kortin ja siellähän se luki.... Lähetin taannoin Kirsille muutaman ristipitokitin kun niitä tarvittiin jossain käsityökerhossa. Siellä ne pääsivät innokkaiden uusien pistelijöiden kokeilutöiksi, eli todella hyvään tarkoitukseen. Ja nämä tytöt nyt siis lähetttivät kiitokseksi ihanan joulukortin!

Kiitos Kirsille ja käsityökerhon tytöille ihanasta joulukortista! Ja pöydällä näkyvä ihana liina on ystäväni Seijan taidolla kutoma.

Koskapa olen tehnyt todella paljon kaikkea käsitöihin liittyvää, jota ei voi vielä julkaista niin esittelen nyt talvisen viljelyharrastukseni. Eli, otetaan idätykseen sopivia siemeniä, laitetaan niitä idätysastiaan ja huuhdotaan hyvin kylmällä vedellä ja liotetaan siemenestä riippuen 4-12 tuntia vedessä.

Lionneet siemenet huuhdotaan vielä hyvin ja laitetaan pimeään, esimerkiksi kaappiin. Siellä ne pian itävät. Ituja huuhdotaan edelleen 2-3 krt:aa päivässä.

Muutaman päivän jälkeen tulos on tämä;

Ei muuta kun valmiit idut huuhdotaan ja lisätään salaatin joukkoon. On hyvää ja ravitsevaa! Idätyslaatikon olen ostanut Plantagenista.

Niin ja pakko mainita, olen tehnyt muutakin kuin töitä ja käsitöitä. Täällä on lumitilanteesta johtuen aivan mahtavat hiihto-olosuhteet. Tänäänkin olen kävellyt sekä 45 min lenkin, että hiihtänyt 5 km!

maanantai 6. joulukuuta 2010

Itsenäisyyspäivä


                  Hyvää itsenäisyyspäivää!

perjantai 3. joulukuuta 2010

Mutinaa elektroniikasta

Nyt on aika korkata tämän blogin elektroniikkaosuus. Meillä on ollut jo kuuden vuoden ajan keittiössä ongelma nimeltä Rosenlew. Eli talopaketin mukana tullut perustason astianpesukone, joka pesi kyllä ihan hyvin astiat, oli ahkerassa käytössä ja meille muuten sopiva, mutta... Sillä oli ikävä taipumus sylkäistä aina satunnaisesti vedet keittiön lattialle. Tämä ongelma huomattiin toki jo takuuaikana ja täällä kävi huoltomies toteamassa, että koneesta ei oikein löydy mitään vikaa ja hyvinhän se lähtee toimimaan ja tälläistä on esiintynyt alueilla, johon paljon rakennetaan uusia taloja.... No, pesukone toimi moitteettomasti taas varmaan vuoden, laski sitten yllättäen alleen, toimi taas moitteetta pitkään ja taas tuli vedet.... Keskiviikkona minulta meni sitten hermo. Vanha Rosenlew päätyi romuttamolle ja Gigantista hankittiin uusi "Ellu", eli Electrolux, pienen pintavian omaava 100 e halvempi versio kuin aivan upouusi.

Meillä on siis keittiössä näyttänyt päivän ajan tälläiseltä kun mies asensi uutta konetta, latasi sen toiveikkaana täyteen likaisia astioita kun emäntä lähti iloisena virkistymään Neuletapaamiseen. Järkytys oli suuri kun kotiin palattuani näkymä oli samanlainen. Ellu ei suostunutkaan pesemään astioitamme. Jotain virhekoodia se kovasti herjasi. Eipä siinä muu auttanut kun soitella Giganttiin että mitäs tehdään kun huoltomiehen saa vasta ensi viikolla... Sanoivat puhelimessa, että kaupan voi purkaa ja uuden samanlaisen saa kun maksaa sen väliin jäävän 100e.

Töiden jälkeen illalla menimme takaisin Giganttiin ja johan venähti naama myyjällä kun näytin kuitin ja hän naputteli hetken tietokonettaan. Sitten alkoikin tapahtua. Kovasti pahoitellen ja hattu kourassa pojat olivat, saimme elämämme parasta palvelua; uuden koneen pikavauhtia entisen hinnalla, puoli kiloa suklaata kaupan päälle ja vielä kauheasti pahoitteluja, että näin ikävästi oli päässyt käymään. Pojat olivat kiireessä myyneet meille viallisen, palaituksena tulleen koneen toimivana... Sattuuhan sitä. Nyt keittiö näyttää taas tavanomaiselta, Ellu on paikallaan, koesatsi astioita on pesty ja koko porukalla suut makeana. Ja koko iltahan siinä meni, mutta hyvän palvelun takia  ei kiukuta enää juuri ollenkaan.

Ja siitä neuletapaamisesta sen verran, että mukavaa oli, jälleen kerran. Eija oli muuttanut uuteen kotiin joten vein hänelle lahjaksi Bambusta neulotun tiskirätin, joka lienee sopiva uuden makuuhuoneen väritykseen, ihan noin niinku pölyrätiksi ajateltuna... Kiireessä taas räiskäsin kuvan ennen lähtöä...

Kiitos kivasta torstai-illasta kuuluu Nitalle, Nelelle, Eijalle, Hoolle, Riiviötytölle, Angeliquelle sekä Winnielle. Mitäpä elämä olisikaan ilman näitä meidän ihastuttavia tapaamisia!

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Lämmikettä

Poikani piti pitkään kiinni viimevuotisesta mieleisestä piposta, mutta se oli auttamatta jäänyt liian pieneksi. Pakkasella piti kulkea kaksi pipoa päällekäin ettei korvat paleltuneet. Sain vihdoin eilen luvan neuloa tälle talvelle uuden pipon, joka valmistuikin joutuisasti samasta Fashion Alpaca-langasta kuin aikaisemmin esitelty kauluri.

Pipo oli tänään jo käytössä ja on kuulemma lämmin eikä kutita.  Lankaa kului 54 g...
Ja niinhän se aikakin on vierähtänyt, että tänään sai avata joulukalenterista ekan luukun.