perjantai 30. joulukuuta 2011

Epätoivon vimmalla

Olen kilkutellut puikkoja melko ahkerasti. Syy siihen on riemastuttava tv-sarja "Ylpeys ja ennakkoluulo", jonka mieheni minulle kokonaisuudessaan nauhoitti ja joka on nyt siis katsottu alusta loppuun. On se vaan niin ihanasti näytelty. Nämä sukat ovat valmistuneet telkkaa vahdatessa.

Tummissa sukissa on valepalmikkoa ja vaaleammissa jämälankoja. 7veikkaa on siis kuluteltu, tummiin upposi 90 g ja vaaleisiin 85g. Myös neula on käynyt ahkerasti. Tinttityö on jo melkein valmis. Tänään sain pestyä siitä pois korostuskynästä tulleen vahinkotäplän...

Ja sitten meille saapui postia Espanjasta. Kristiinahan se meitä muisti. Kiitos kortist, juniori oli aivan täpinöissään, että kukahan se hänelle postia Espanjasta asti lähettelee....

Huomenna toivottavasti lankavaraston loppusumma ja pari valmistunutta hassutusta.

tiistai 27. joulukuuta 2011

Valmistuneita

Joulun pyhät olivat ja menivät. Eilinen myrsyky oli melkoinen, katkoi sähköjä moneen otteeseen ja puitakin ihan tästä läheltä. Sähkökatkot alkoivat oikeastaan jo jouluaattoiltana, jolloin sähköt olivat poikki moneen otteeseen, pisimmillään 20 minuuttia. Poika kasasi legojuttujaan otsalampun valossa ja minä luin kirjaa, koska en nähnyt neuloa tai pistellä. Lienee ikä tehnyt tehtävänsä ja alkaa näkö heikkenemään. Kynttilän valossa lukemisessa oli kyllä oma tunnelmansa.

Sain pukin konttiin vielä pari lahjaa. Pipon pojalle ja Pesukintaan isälle(joka unohtui kuvata). Lisäksi eilen sain neulottua pojan uusiin lapasiin peukalot, joten nekin ovat nyt kuvassa. Pipo on oikein mieluinen, mutta sitä ei voi kuvata saajansa päässä, koska senhän toi joulupukki...

Langankulutus oli pipooon 90 g SilkeAlpacaa ja lapasiin 35g vironvillaa ja Floricaa. Isän pesukintaaseen kului 60g pellavaa. Äidille neuloin liivin Ainon jämistä, lankaa kului 400g.

Joulupäivänä innostuin ottamaan pitkästä aikaa pistelyn esiin. Sain vihdoin pisteltyä yhden hassutustyön; La maison de Catharinan. Aloitin työn floballe yhden yli pisteltynä. Luin ohjeen kuitenkin huolimattomasti ja pistelin kaksinkertaisella langalla. Eihän siitä mitään tullut. Vaihdoin sitten uuteen kankaanpalaseen ja yritin pistellä floballe mallin väreillä. Langat erottuivat turhan heikosti kankaasta ja yhden yli pistely tuntui epätoivoisen vaikealta. Siispä leikkasin vielä yhden kangaspalan flobasta ja pistelin mallin tavallisesti kahden langan yli. Ja ihan joutuisastihan se valmistui. Vaihdoin myös värejä ja pistelin sinisen talon ja vähän tummemman nurmikon... Langat olivat jämävarastoani.

Lopputulos miellyttää ja flobaa on kiva pistellä. Mutta kuinka tämän viimeistelisin? Ehkä joskus vielä yritän jotain yhden yli pisteltynä... Seuraavana vuorossa on tämä pienen seinävaatesarjan talvinen osuus.

Rakastan lintuja ja meidän talviruokintapaikalla vierailee lähinnä talitiaisia ja sinitiaisia. Siksi juuri tätä työtä on nyt kiva pistellä. Lisäksi haluaisin sen valmiiksi viimeistään loppiaiseksi, jotta voin häätää tontut seinältä kun joulukin on mennyt...
Talviruokintapaikalla vierailee myös pikkuvarpusia! Kuvassa myös sinitiainen.

Kova tuuli ja myrsky jatkuu, mutta sain nyt sentään tämän jutun kirjoitettua. Räkätautikin iski. Siispä, ei muuta kun lepäilemään...

torstai 22. joulukuuta 2011

Talvipäivänseisaus

Niin se vaan on joulukuukin rientänyt kohti loppuaan ja tänään on vuoden pimein päivä. Vaikka täällä maan eteläosissa ei kaamosta olekaan niin pimä on silti. Nyt on onneksi ollut pari päivää pientä pakkasta ja maassa on pieni kuura. Lunta odotellaan edelleen. Eilen oli viimeinen ratsastustunti ennen joulun pyhiä ja vein Liisa-opelle lahjaksi sukat.

Ohje on Novitan 2010 lehdestä ja lankana 7veikka, jota kului 100g. En ole aikaisemmin pahemmin muuta kuin perussukkia neulonut ja yllätyin kuinka kauniin lopputuloksen saa ihan yksinkertaisella mallilla. Näitä voisin vaikka neuloa lisää. Sormia suorastaan syyhyttää neuloa jotain tämäntapaista toistekin.

Olemme myös leiponeet. Tänään kasasimme piparkakkutalon. Koska meidän miehet inhoavat syödä kuumennetulla sokerila kasattua taloa niin urheasti kasasin tänäkin vuonna talomme sokerikuorrutteen avulla. Lopputulos muistuttaa purkutuomion saanutta tönöä, joka taitaa romahtaa heti kun katon lumikuorma käy liian painavaksi.

No, sokerikuorrutetta on ainakin niin paljon, että luulisi talon maistuvan, vaikka romahtaneena. Huomatkaa muuten pihamaalla käyskentelevät hevoset. Talon väki on vaurastunut ja saanut hommattua kaksi kavioeläintä porsaansa seuraksi.

Nyt tämä blogi hiljenee hetkeksi viettämään keskitalven juhlaa. Oikein hyvää talvipäivänsisausta kaikille!
KristiinaS:ltä saamani erittäin kaunis lumihiutalekoriste, josta en saa sitten kirveelläkään parempaa kuvaa...

tiistai 13. joulukuuta 2011

Ranneroikotin

Hyvää Seijanpäivää! Tein ystävälleni Seijalle samanlaisen ranneroikottimen, jonka sain Kristiinalta jo muutama vuosi sitten. Se on ollut kätevä erityisesti neuletapaamisissa ja liikennevälineissä neuloessa.

Koiraihmiselle tietenkin koirakuosi... Terveisiä myös Saanalle, Seijan söpölle karvakorvalle.

maanantai 12. joulukuuta 2011

Tumppuja ja taapamisia

Joulukuussakin on tärkeää pitää neuletapaamisia ja saavuin juuri viimeisestä sellaisesta, nimittäin Myyrmannin tapaamisesta. Taas oli hauskaa. Tapaamisessa viimeistelin viimeisen lapasparin, jonka neuloin lahjaksi naapurin lapsille. Nuorempi veljeksistä saa nuo pienet siililapaset, vanhempi taas nuo oranssilla ja mustalla kirjotut, jotka ovat siis toiveväreissä. Yksiväriset odottavat vielä kenen käteen päätyvät.

Lankana näissä on sekä vironvillaa kaksinkertaisena sekä siililapasissa Pirtin kehräämön lankaa ja Nalle Coloria. Ja lankaa kului yhteensä 190g. Saapa nähdä päätyykö lankavarastoni loppusumma tänä vuonna edes alle 45 kg:n... En ole enää itsekään ihan varma tilanteesta.

Mutta, viime viikolla olin piipahtamassa Helsingin neuletapaamisessa Sokoksen kahvilassa. Siellä oli myös joululahjojen vaihtoa ja sain Maicun väsäämän paketin, josta putkahti tämä ihana neulova kissa kera suklaalevyn. Suklaalevy ei ehtinyt kuvattavaksi asti... Kiitos Maiccu, tämä kisuli sopii täydellisesti tonttuarmeijani sekaan kutimineen!

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille ystävilleni. Monta uutta lukijaakin on taas ilmestynyt, tervetuloa kaikille! Wellcome all my new readers, maybe I will write something in english, too....someday...

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Kymmenes hassutus valmiina!

Sain kuin sainkin tehtyä jouluisen pienen ristipistoseinävaatteen valmiiksi. Nyt meillä juoksee tontut seinällä, siinä pienemmässä vuodenaikojen mukaan vaihtuvassa taulusarjassa. Tässä taulussa on kaikki keskitalven peruselementit; hiihtäminen valkoisilla hangilla, pimeät pitkät illat ja lintujen talviruokinta...

Tämä olikin kymmenes valmistunut ristipistohassutus. Luulisin saavani vielä jotain valmiiksi tämän vuoden puolella, mutta loput jäävät sitten ensi vuonna pisteltäviksi. Siksipä olenkin tehnyt valintani ensi vuoden ristipistohassutusten suhteen. Ensi vuoden hassutustyöni ovat minitöitä, jotta ehdin varmasti pistellä loppuun myös tämän vuoden keskeneräiset ja toisaalta heittäytyä hassutustöiden valmistuttua uusien ihanien isompien töiden pariin.

Tässäpä nämä valintani hassutustöiksi. Noissa lautasliinarengaspaketeissa on molemmissa materiaalit kuuden renkaan tekemiseen, siis 12 työtä niistä, sitten Lumiruusulta saamani ihana pieni nappipistely muodostaa yhden työn ja pari lehtien mukana tullutta ilmaispakettia loput. Laskeskelin, että saan nämä varmaan aika pikaisesti tehdyksi ja voin sitten siirtyä uudelleen pistelemään tämänvuotisia juttuja, jotta saan myös ne tehtyä. Loppuvuosi meneekin sitten intuition mukaan!

Monet bloggaajat kertovat jo lumisesta maisemasta. Täällä lunta oli, mutta nyt on taas maa mustana ja tiet osin jäisiä. Puolitoista viikkoa vielä päivä lyhenee ja sitten se koittaa, talvipäivänseisaus nimittäin, jonka jälkeen vuoden kierto alkaa taas kulkea konti valoisampia aikoja. Sitä odotellessa, nauttikaamme keskitalven pitkistä illoista ja tummista väreistä.

tiistai 6. joulukuuta 2011

Neuleharppujen pikkujoulut

Neuleharpputapaaminen oli jo viime viikon torstaina. Ja mikä mahtava tapaaminen olikaan. Päätimme pitää pikkujoulut ja niihinhän toki kuuluu lahjat.

Minulle arpoutui tälläinen ihanuus, joka on muuten uuden harppututtumme Danielan kasaama.

Sisältä paketista löytyi kolme kaunista Danielan itsensä tekemää joulukorttia sekä ihanan pehmeä vyyhti 100% merinoa. Kauniin väristä lankaa, mitähän tästä keksisin neuloa? Kiitos paljon Daniela!

Minun pakettini meni Nitalle ja sisälsi pesukintaan ja tuoksuvan saippuan neuleharpun ihanaan joulusaunaan. Lankana siis sitä Seijalta saamaani pellavalankaa, jota kului 60g.

Meno tapaamisessa oli jälleen harppumnaisen riehakasta. Naurettiin kyyneleet silmissä, toki tavaksi on jo tullut ettei harpputapaamiseen kannata meikata liikaa ettei ole sitten panda-silmät kotimatkalla! Minulle juhlat olivat sen verran rajut, että kaaduin sängyn pohjalle perjantai-iltana heti työpäivän päätteeksi. Iski aivan tautinen flunssa ja vähän muutakin, joka alkaa vasta nyt vähän helpottamaan. Siispä lauantain ristipistotaapminen jäi aivan totaalisesti välistä. Vähitellen alkaa jo pelottamaan minkähän taudin saan seuraavaksi kun on ristipistotapaaminen...

Joka tapuaksessa. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Meillä perinteisiin kuuluu leipoa pipareita jouluksi kun on yksi ylimääräinen vapaapäivä. Tänä vuonna leivottiin myös joulutorttuja ja mitä tekee kätevä emäntä kun luumuhillo loppuu kesken....

Ottaa kriikunahilloa tilalle! Mies jo hetken ihmetteli, että onko se mansikkahilloa.... Seuraavaksi päivitän jotain ristipistoiluun liittyvää....ja jouluista!