maanantai 17. syyskuuta 2012

Syksyisissä tunnelmissa

Säät ovat jo melkolailla syksyiset, joten olen innostunut viimeistelemään syksyisiä juttuja. Syyskuu-pistely muotoutui samaan sarjaan koristeeksi kuin aikaisemmatkin sarjan pistelyt, mutta opin sen ettei reunan viimeistelyssä kannata käyttää tuollaista kovaa tekokuituista nauhaa.

Nauha ei asettunut reunaan kovin kauniisti vaikka yritin sitä siihen liimailla samaan tapaan kuin muitakin nauhoja. No, siinä se nyt on eikä irti lähde. Taustaan laitoin ainoaa tammenterhoja kuvaavaa kangasta jota minulla oli varastossa.

Syksyinen virkattu lehtikin valmistui, lankaa kului koko kerä eli 25 g ja se loppui hieman kesken kuten uumoilinkin, joten reunassa on vähemmän nirkkoja kuin edeltäjässään ja varressa hieman yksiväristä valkeaa virkkauslankaa. Lehden malli on vanhasta virkkauslehdestä, jonka olen jo ehtinyt hukkaamaan... Työkopio lehdestä on kyllä olemassa, kiitos vaan neuleystävä Paellalle!

Ja ihan pöytäliinana meinaan näitä lehtiä jatkossakin pitää, ei sen kummempaa viimeistelyä. Pientä syksyistä tunnelmaa tulee näin meidän olkkariin. Ja virkatut lehdet sopivat hyvin yhteen jo aiemmin kirjomani vaahteranlehtiliinan kanssa.

Syysnurkkauksesta löytyy siis myös syyskuupistely.

 Kovasti olen myös lukenut. Uusin ihastukseni on minulle uusi kirjailija Virpi Hämeen-Anttila, jonka kirja Sokkopeli on lumonnut minut niin etten meinaa malttaa lopettaa lukemista illalla ja mennä nukkumaan. Suosittelen kaikille lukemisesta kiinnostuneille, kirja on dekkari-tyylinen ja juoni mukaansa tempaava! Pistelypuolella teen jotain syksyistä ja jotain keskeneräistä, pieniä neuletöitäkin on puikoilla, saas nähdä mitä valmistuu seuraavaksi!

11 kommenttia:

 1. Oi ihana syyskuun pistely ja nätti tammenterho kangas. On varmaan ihan pakko tehdä vielä yks tammenterho pistely;)
  Kaunis tuo kirjomasi liina!
  Kiitos kirjavinkistä, pitääkin muistaa kirjastokäynnillä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis tuo syyspistely ja ihanainen syysliina =D

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kaunis pistely, kangas on kuin piste i:n päällä! Tuollaiset virkatut lehdet kyllä houkuttaisivat, mistähän malli on??

  VastaaPoista
 4. Ihana syyspistely! Ja tosi kaunis syksyinen lehti-virkkaus, niinkuin on tuo edellisen postauksen tähtisydänliinakin!

  VastaaPoista
 5. Nuo kuukausipistelyt on ihania. Mutta niistä tulis mulle varmaan stressi kun pitäis saada aina valmiiks ennen seuraavaa kuuta.

  VastaaPoista
 6. Ai että, mitä kauniita syksyn värejä! Kivoja nuo virkatut lehdet, ja pistely on minusta tosi nätti, viimeistelyineen!

  VastaaPoista
 7. Ah miten ihanan värikäs syksyinen blogi-päivitys :)

  Kuukausi pistely on jälleen suloinen kuin mikä ja minustakin viimeistely on onnistunut ihan nappiin..taustakangas on ihan huippu ,ei varmaan täydellisempää olisi löytynyt.

  Virakatut lehdet on minulle ihan uusi juttu..ihanat sisutustuksessa.
  Voi,kun mun kärsivallisyyteni riittäisi myös joskus rp.kuviolla koristettuun pöytäliinaan..

  Kerran jo tilasin Margarethasta pöytäliina-pakkauksen mutta kun ensimmäinen valkoinen lilja n. kymmenestä oli tehty pakkasin liinan kauniisti pussiinsa ja kiikutin koko komeuden 100m päähän kiltille anopilleni joka SENKIN ufoni sai lahajaksi...
  ( se oli valko-persikka-kulta sävyinen ihanan vaalea joululiina)
  Onneksi voin käydä Mummulassa ihailemassa valmista liinaa joten ei siinä kai hullummin käynytkään kun yhdestä liinasta riittää nyt iloa meille molemmille :) :)

  VastaaPoista
 8. Söpö pikkumökki taas. :) Kohta sulla on koko sarja. Voih, mä aina himoitsen noita koristekurpitsoja!

  VastaaPoista
 9. Vai että toimisit taas lankakuriirina... eiköhän sitä jotain tarpeita olisi - yritän muistaa katsoa viikonloppuna! Kiitos, kun taas tarjoudut :).

  VastaaPoista
 10. Ihanat syksyiset tunnelmat. Tosi kaunis tuo LHN (vai CCN) ja virkatut lehdet niin hienoja.

  VastaaPoista