perjantai 3. kesäkuuta 2011

Lähtihän se lapasesta, eli terveisiä Tallinnasta!

Neulomon porukka höystettynä usealla "ulkopuolisella" reissasi taas Eckeröllä Tallinnaan perinteikkäälle kevätretkelle, joka nyt tosin oli  lähinnä kesäretki. Vein mukanani vielä viimeisen vaaleansinisestä Samoksesta neulotun sytomyssyn Angeliquelle, joka oli jo vienytkin yli 300 myssyä Lastenklinikalle juuri keskiviikkona. Sakset ja saksikoriste taas menivät matkalla järjestettäviin arpajaisiin ja saivat siellä uuden kodin innokkaan neulojan luota.
Itse voitin arvonnassa ihanan neulotun käsipyyhkeen (raaskiiko tätä edes käyttää???) ja nappeja, jotka tulevat koko perheen vaatetuksesta huolehtivalla aina tarpeeseen! Kiitos !

Meillä oli jälleen iso kokoustila varattuna ja kyllä me sinne kaikki mahduttiin, vaikka aika ahdasta olikin.
Ja puikot kilkatti todella ilosesti koko reissun ajan. Voi niitä ihanuuksia mitä reissun aikana neulottiin! Ihania lankoja ja ihania mallikertoja sai ihailla jokaisen käsissä.
Kameran unohdin laivaan, joten Tallinnasta ei ole kuvia, mutta tämä ehkä kertoo mihin se aika siellä kului...
Tässä on reilu 50 kg lankaa ja kaikenkaikkiaan sitä ostettiin yli 100 kg (arvio, laskutoimitus on vielä kesken, olemme yli 80 kilon tällä hetkellä)... Oma saaliini oli varsin vaatimaton monien muiden tulokseen verrattuna, mutta ostin paljon muutakin kuin neulelankaa.
Lankaa ostin siis tällä kertaa kesämielellä, eli ruskeaa Madame Tricoten Camillaa pojalle tulevaa paitaa varten ja ruskeakirjavaa, koska se vain oli niin kaunis väri!
Sukkalangat on siellä niin ihanan halpoja, että mukaan tarttui kesäsukkia varten Regian Silk Coloria. Tätä oli "pakko ostaa", koska matkatyöksi varaamani neule valmistui nopeammin kuin olin ajatellutkaan ja tekeminen paluumatkalla uhkasi loppua kesken. Ja ihanaa lankaa tämä olikin neuloa, kesäsukat itselle ehdin aloittaa paluumatkalla.
Ja ihasteltuani monesti taitavien neulojien pitsiunelmahuiveja päädyin ostamaan yhden vyyhdin ohutta huivilankaa ajatuksena tehdä tästä se mun oma pitsiunelma! Enkä suinkaan unohtanut muliinilankojakaan, ne tulevat yhteen isompaan työhön, jonka meinaan tehdä kunhan hullutukset on pistelty.
Ja neuloja tarvitsee toki langan lisäksi puikkoja, joten ostin huokealla hinnalla Addin Bambupuikkoja ja vähemmän edullisia Knit Pron puikkoja, jotka maksoivat Lian Lõngadissa käytännössä saman kuin Suomessa. Mutta sukkia en olisi voinut aloittaa ilman puikkoja ja samalla tuli ostettua sitten useammat...
Ja eihän Tallinnassa voi käydä ostamatta ihania puisia nappeja, jotka sopivat yhteen todella hyvin monenlaisten lankojen kanssa.

Ristipistokirjat eivät ole ostoksia Tallinnasta, vaan Maaran Joensuusta asti tuomat kirjat, jotka hänen ystävänsä myi minulle erittäin huokeaan hintaan. Voin sanoa, että nämä olivat todellinen aarre!
Tuliaisiakin piti tuoda, poika sai Afrikan Tähden matkapeliversiona, meidän 1980-luvulta peräisin oleva alkuperäispeli on jo aika säälittävässä kunnossa ja tämän voi ottaa mukaan automatkoilla.
Toki ostin myös hieman suklaata töihin vietäväksi ja kotiinkin ja sain Nitalta lahjuksia jo matkan aikana, mutta niitä en jaksanut kuvata, eikä kaikki taida olla enää kuvattavissakaan.... Yhdelle Jumbon Neuleharpulle toin pyynnöstä vironvillaa arvatenkin huivilangoiksi.
Ja se matkan aikana valmistunut matkaneule, eli kesäpipo pojalle on tässä, saajan itse valitsemasta väristä neulottuna ja hieman isommassa koossa kuin sytomyssyt. Langankulutus kuitenkin vain se 50g.

Eli lankavaraston supistus kääntyi paisutukseksi. Jos meinaan olla tavoitteessani (40 kg:ssa vuoden lopussa) en voi ostaa ollenkaan neulelankoja koko loppuvuonna! Hupsista! No, eipä ole tiedossa mitään Tallinnan reissuja pitkään aikaan, että ei kai sitä muuta kun neulomaan...

7 kommenttia:

 1. Nopeastipa reissuemo on ehtinyt matkasta jo raportoida, oma päivitys vasta suunnitteluasteella. :) Oli upea reissu, kiitos järkkäämisestä!

  VastaaPoista
 2. Kohtuudessa olet kyllä pysynyt sinäkin. Kiitokset järjestelyistä myös minulta.

  VastaaPoista
 3. Minäkin kiitän osaltani matkan järjetelystä:) Kivaa oli! Kivoja ostoksia olet tehnyt:)

  VastaaPoista
 4. Mahtimatka! Hymyilytti vielä tänään aamullakin töihin ajellessa, että kyllä elämä vaan on ihanaa. Paljon hauskuutta ja ihania ihmisiä maailmassa. Kiitos järjestämisestä ja otetaan vielä joskus uusiksi :-) !

  VastaaPoista
 5. Kiitos reissun järjestäjälle :) Kyllä oli hauskaa!

  VastaaPoista
 6. Teillä oli varmasti tosi upea reissu Tallinnaan!

  Suloinen kukka-saksikoriste,niin tyttömäinen juutu :)

  Ja voi ihanus noita ostoksia,muliinilangat vaan on aina niin inspiroivia mutta arvaat mikä mua eniten ihastuttaa -no,nuo upeat rp.-kirjat !!
  Ihan loputun aarre-arkku on käsityökirjat joita voi selata uudelleen ja uudellenn..

  VastaaPoista