sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Itämisen ihme

Kevät tulee kohisten ja vesi valuen. Lämmintä on piisannut niin paljon, että aloitimme tänään pyöräilykauden! Jos huomenna on aamulla plussan puolella meinaan ajaa töihin pyörällä kävelyn sijasta. Jos on kevät ihanaa niin on se harmillistakin. Katto suli tänä vuonna jostain syystä aivan eri tavalla kuin aikaisemmin ja läjäytti lumet tuija-aidanteen päälle.

Tätä ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin! Olen todella pahoillani, tätä aidannetta on kasvatettu kesästä 2005 asti ja se oli juuri sopivan kokoinen. Nyt toinen pää on lyhentynyt ainakin yhden tuuhean tuijan verran. Saa nähdä menikö runko poikki vai toipuuko kasvi vielä jotenkin. Rusakko ei päässyt tänä talvena tekemään tuhojaan.

Pidin visusti huolen, että mustikoiden (kuvassa) ja omena- ja kriikunapuun ympärillä oli aina vallihauta. Kahtena edellisenä talvena rusakko pääsi jyrsimään puita ja jopa mustikoita.

Kevät on ihanaa aikaa. Tomaatit ititvät hyvin. Myös yksi munakoiso on itänyt, samoin ananaskirsikka.

Eniten olen yllättynyt siitä, että että lähes kaikki istuttamani pelargonin siemenet itivät. En edes liotellut niitä mitenkään ja niin vain pompsahtivat viikossa mullan pinnalle! Nyt vain mielenkiinnolla odottaman mitä näistä tulee. Olen myös saanut leikattua kaikki talvehtineet pelargoniani. Pistokkaita on todella paljon. Ensi kesänä säästyy pitkä penni kun ei tarvitse ostaa kesäkukkia lainkaan!

Muutama pistely on valmistunut, mutta niitä ei voi vielä näyttää. Nämä siililapaset menivät pojan kaverille synttärilahjaksi viikolla. Olivat mieleiset. Lankaa kului mahtavat 71g... nyt jatkan isän lahjan pistelyä, deadline on kuukauden kuluttua...

2 kommenttia:

  1. Komeasti ovat kasvisi nousseet. Minä olen kylvänyt vasta orvokkia ja tyuoksusyyshohdekukkaa tai jotakin (en enää muista). Olen joka vuosi kylvänyt liian aikaisin ja kasveista on tullut liian hentoja.

    VastaaPoista
  2. Oi voi kuinka on tuijille käynyt :(, onneksi keväällä on muutakin idätettävää, säiltä suojassa :).

    VastaaPoista