perjantai 27. heinäkuuta 2012

Puu-unelmia

Olen jo pitkään haaveillut puun istuttamisesta pihallemme. Kirsikkapuun. Olen epäröinyt operaation onnistumista ainoastaan puun kasvupaikkavaatimusten takia. Meidän pikkuruisen tontin savimaalle on hieman vaikeaa järjestää paikka puulle, joka haluaa kasvaa ihan jossain muussa kuin tiukassa savessa. Kohopenkki lienee ratkaisu ja nyt sitä on kokeiltu. Kirsikkapuuni kera kukkapenkistä siirrettyjen perennojen.

Olenhan tunnettu "kun halvalla sai"-ihminen ja ostin samalla tarjouksesta myös luumupuun, joka on toinen haaveeni. Jälleen kohopenkkiin istutettuna kera kukkapenkistä siirrettyjen perennojen ja atsalean.


Olen tunnettu myös tarjoukset hyödyntävänä "kerää koko sarja"-ihmisenä.... Siispä kolme puuta kahden hinnalla ei mennyt tälläkään kerralla ohi ja pihallamme jo oleva perheomenapuu sai kaverikseen pilariomenan.

Vähän jäi kaivelemaan päärynäpuu,joka siis edelleen uupuu "kerää koko sarja"-pihaltamme... Takaisin puutarhakauppaan ryntäämisen sijasta päätin tehdä ensimmäisen Lizzie Kateni. Green-sarjasta tietenkin malli "Plant a tree"

Mukava pikkutyö pistellä, valmistui parin lomapäivän aikana. Kivaa, että tässä sarjassa on vielä monta muuta mukavaa mallia. Yhtä hyvin ei käynyt LHN:n kuukausitaulusarjan kanssa. Heinäkuu ei valmistu, koska menin hukkaamaan sinisen sävyn.


Tämä olisi muuten valmiiksi pistelty, mutta siniset kukat pöydän alta puuttuvat. Pitää jatkaa etsimistä tai tehdä tilaus..

10 kommenttia:

 1. Hienoja penkkejä :)

  Miehelläni tuntuu olevan sama tarve kerätä koko sarja: mänty, kuusi, koivu, pihlaja, vaahtera, haapa, paju jne ja kun kaikkia on runsaasti, ei sekaan mahdu hedelmäpuita ollenkaan :/

  VastaaPoista
 2. Täällä ollaan niin puutarhaisissa tunnelmissa :). Toi LK-sarja on tosi ihana! Ja tuolla alempana mansikkatyö; nam :9.

  VastaaPoista
 3. Hehe. Ei tarvinnut lukea kuin eka lause niin saattoi jo arvata että luvassa on taas "kerää koko sarja"-postaus. :D :D Hienoja, mutta mites se päärynä nyt unohtui kyydistä?

  VastaaPoista
 4. Koko sarja hedelmäpuita on ihana ja tottakai puuntaimiakin pitää olla kokoelma :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Sarja kuin sarja, pitäähän kaikki osat kerätä:) Toivottavasti puuntaimet lähtevät vauhdilla kasvamaan ja tuottamaan hedelmää!
  Ihana on sinun LHN:n kuukausisarjasikin!
  Kiitos kovasti mansikoista, saapuivat tuoreina perille;)
  Reissumme onnistui oikein hyvin, monta paikkaa kerittiin kiertää.

  VastaaPoista
 7. Taas niin ihania ristipistoiluja! Milloinkahan minä saisin aikaiseksi istuttaa omenapuulle kaverin, vasta kun kolmisen vuotta olen sitä suunnitellut...

  VastaaPoista
 8. Kivoja puutarhapuuhia, menestystä pikku puuntaimille. :)
  Pistelyt ovat niin kesäisiä myös.
  Toivottavasti sininen lanka löytyy, tai sitten pitää lohdutukseksi tilata samalla jotain muutakin...

  VastaaPoista
 9. Minulla ei vielä tuo keräily ole edennyt pihan puolelle ;) Kovasti kyllä kutkuttaisi ruveta keräilemään mm. pioneja, kurjenpolvia ja unikkoja, mutta sääliksi käy niitä kukkaparkoja, jotka meille joutuvat =D

  VastaaPoista
 10. Juu, pitää pestä tuo ruudutettu kangas pistelyn jälkeen ja taisipa olla asteita 40 missä se piti pyykätä, että ruudut katoaa (eli ei sovellu ihan kaikille langoille). Omani olen Käsityökorista tilannut ja nyttemmin myös Sewalong -nettikaupasta (sewalong.co.uk). Tuolta saa mm. tuota 18 ct aidaa, jota ei mistään tahdo löytyä kuin myös 25 ct evenweavia. Kankaan nimi on Magic guide, että noita kauppoja mistä löytyy on varmaan muitakin. Tuolla sewalongissa on hyvä palvelu ja edulliset hinnat. Jayne aina kyselee mieheltäni (kun hän on minulle kangasta tilannut),että mitäs aiot kankaalle pistellä =D

  VastaaPoista