perjantai 3. elokuuta 2012

Puutarhurin palkkapäivä

Tai oikeastaan nyt vietetään sitä palkkakuukautta. Viikko sitten olimme keräämässä mustikoita.

Saalis oli 40 litraa käsin kerättynä minun, mieheni ja äitini toimesta kolmen päivän aikana. Savonranassa oltiin, ei näkynyt muita poimijoita ollenkaan koko saaressa. Marjat on nyt pakastimessa ja uusiakin jo tähän hätään syömämarjoiksi kerätty.

Mikäs se on sitten reissusta kotiin tullessa kun pihalta saa kerätä vähän apetta pöytään.

Aikamoinen läjä kaikkea syötävää meidän pieneltä pihalta. siis ei oikeasti tarvita mitään jättisuuria tontteja syötävän kasvattamiseksi, vaan tälläiset 650 neliön postimerkitkin käyvät. Meillä on vielä suurin osa asfaltoimatonta pihaa tuosta tontista talon pohjoispuolella, eli viljelyala on todella pieni. Nyt säilykkeitä varten hankittu kakosjääkaappi näuttää jo aika täydeltä.
Viisi kiloa kurkkua maustumassa mausteliemessä, kilo kesäkurpitsaa, mansikkahilloa neljän mansikkakilon edestä, viinimarjamehua....
Ja lisää senkun tulee. Olenko jo kertonut teille, että tässä on lempiannokseni näin kesällä;

jädeä ja vadelmia!

Ja se kateissa ollut sininen lankakin löytyi eli Heinäkuu-pistely valmistui ihan oikeaan aikaan, juuri heinäkuun viimeisenä päivänä.... Siitä sitten myöhemmin.

9 kommenttia:

 1. Kyllähän tuollainen ape maistuu kenelle tahansa, njam... Ja vielä jäätelöä ja vadelmia :)
  Aivan mieletön määrä mustikoita!

  VastaaPoista
 2. Olen siis NIIN kateellinen noista mustikoista! :)
  Olen ollut mukamas niin kiireinen ja varmaan laiskakin, etten ole ehtinyt vielä metsään ollenkaan. Isäpuolella alkoi juuri loma, pitäisi varmaan kysyä jos noukkisi vähän meidänkin pakastimeen.
  Mutta siis erittäin komea saalis sekä metsästä että puutarhapläntiltä!

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköistä satoa. Minä myönnän rehellisesti olevani aivan liian laiska kököttämään mustikkametsässä :D

  VastaaPoista
 4. Kyllä sadonkorjuu on ihanaa aikaa! Mun kurpitsasta ei tule mitään, aivan liian kylmää ollut. Mitä lajikkeita ostamasi puut ovat?

  VastaaPoista
 5. Kyllä minäkin tunnustan olevani kateellinen mustikoista! Salaisuus siihen, että mansikkapistelyt valmistuivat niin nopeasti on yksinkertaisesti se, että pakastin ammottaa tyhjillään metsän ja puutarhan antimista...
  Hirveesti kehtuuttaa lähteä marjmetsään, ennen kävin kyllä mustikassa ja etenkin vattuja poimin paljon. No, olen ajatellut että tämän ikäsienä saapi tehdä jo sitä mistä tykkää:)

  VastaaPoista
 6. Ai että, miten ihanan näköinen saalis. Valtavasti mustikoita. Itse en ole yhtään marjastajaihminen (harmi kyllä), marjoja syön kyllä mielelläni :)

  VastaaPoista
 7. Mmmmmmmm....mustikoita.... :D
  10 litraa mustaherukkaa poimittuna ja polvet jo ihan hajalla. Ja pakastin uhkaa ratketa liitoksistaan. Ei musta olis mustikkametsään. Ostin omani torilta. :)

  VastaaPoista
 8. Namskis... Kateellisena katselen noita mustikoita, ei näilläkään polvilla mustikkametsässä kyykitä. (Tekosyy? Vihaan ötököitä ja varsinkin hirvikärpäsiä...)

  VastaaPoista
 9. Tällainen betonikerrostälolähiöasukas katselee nii-in kateella...

  VastaaPoista