tiistai 19. heinäkuuta 2011

Pariisi


Olemme siis oleet viikon reissussa, eli Ranska ja Pariisi oli matkakohteemme. Ihan kiva reissu, mutta tulihan todettua ettei minusta ole elämään ainakaan kovin pitkään suurkaupungissa. Eikä varmasti missään pienemmässäkään kaupungissa ihan keskustassa. Onneksi Pariisissa on paljon puistoja, myös jokilaivoissa.
Ja kuten jokaisessa "kunnon" puutarhassa kuuluu olla, myös vesiaihe oli viritetty laivan kannelle lumpeineen päivineen! (Klikkaa kuva isommaksi, sininen palju etureunassa....)

Vierailimme monenlaisissa paikoissa. Disneyland oli pettymys. Kauheat jonot joka paikkaan, sitten muutaman minuutin pikku ajelu jollain laitteella.

Laitteet olivat todella pliisuja meille vuoristoratafriikeille. Ainoastaan yksi vuoristorata oli mukava ja jono kohtalaisen lyhyt, jonotimme siihen kahdesti (45 min/jonotus!).

Suosittelemme, myös juniori on oikeasti samaa mieltä, ostamaan mieluummin kausilipun Lintsille kuin vierailua Disneylandissä, tulee halvemmaksi ja on paljon parempia laitteita eikä jonojakaan kuin nimeksi!

Junnun lempikohde oli Eiffel-torni ja tiedemuseon ydinsukellusvene. Sattumalta satuimme varaamaan matkamme viikolle, jolloin juhlittiin Ranskan kansallispäivää. Illalla järjestettiin mahtava ilotulitus Eiffeltornin lähellä. Olimme auttamatta liian myöhään etsimässä hyvää katselupaikkaa, mutta seisoimme valtavassa väkijoukossa ja näimme kuitenkin hienoimman ja suurimman ilotulituksen, jota olen koskaan katsellut. Olkaa hyvä ja nauttikaa;

Minä nautin eniten Versaillesin linnan kierroksesta, erityisesti sen kauniista puutarhasta. Jotenkin oli jännä fiilis kävellä samoilla käytävillä, jossa on vietetty Ranskan hovin elämää aikoja sitten.

Lisäksi puutarha oli erittäin hyvin säilynyt ja vierailijat päästettiin myös alueille, jotka oli rakennettu jo 1600- ja 1700-luvuilla. Tosin näissä paikoissa oli vartijat, jotka huomauttivat heti, jos astui vaikka nurmikolle.

Myös itse linna oli upea. Pääsimme jonon mukana vierailemaan myös Marie Antoinetten makuuhuoneessa

(ihanat kukka-aiheet koristelussa!), jossa oli avoinna se ovi, jota kautta kuningatar pakeni vallankumouksellisia kuninkaan makuuhuoneeseen, josta heidät sitten seuraavana aamuna vietiin mestattavaksi Concorde-aukiolle...

Kävimme myös monessa muussa paikassa, mutta näistä yllämainituista paikoista halusin kertoa teille enemmän.. Jalat olivat joka päivä kipeinä illalla paljosta kävelemisestä. Ostoksille ehdin myös, mutta niistä myöhemmin.

5 kommenttia:

 1. Aah, Pariisi!!! Ihana kaupunki. Mekin ollaan vietetty siellä kansallispäivää, muistaakseni kaksi vuotta sitten. Löytyikö yhtään lankakauppaa??? ;)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mukavalta lomalta - niitä jonoja lukuunottamatta. Minusta on mukava lomailla kaupungeissa, vastapainoa maalla asumiselle. Tykkään kun pääsee ilman autoa paikasta toiseen ja on paljon nähtävää ympärillä.

  VastaaPoista
 3. Pariisi, oih. Tahtoo sinne takaisin! On niitä harvoja kaupunkeja, joissa on ollut kotoisa olo. Siitäkin huolimatta ettei osaa kieltä kuin pari sanaa... On teillä ollut mukava reissu! Versailles on vielä näkemättä, voi kun saisi miehen suostuteltua tuonne uudestaan. :)

  VastaaPoista
 4. Hienolla matkalla olette tekin olleet. Varsinkin tuo Versaillesin linna ja puisto kuulostaa hienolta paikalta! Jännityksellä odottelen ostoskuvia :)

  VastaaPoista