torstai 9. elokuuta 2012

Siemenet säilöön!

Puutarhasta innostuneille tuppaa kertyä siemeniä.  Keväällä löysin hyötykasviyhdistyksen myymälästä tälläiset ihanat postikortteja täynnä olevat peltirasiat ja ajattelin että kas, siinäpä oiva tapa säilyttää talven yli edelliseltä kaudelta yli jääneet siemenet...

No, ensinnäkin en todellakaan ole vieläkään lähettänyt kaikkia peltipurkkien kortteja, en lähellekään. Eikä ne mun siemenet edes mahtuis noihin pikkiriikkisiin purkkeihin.. Mutta tähän mahtuu!

Malli on jo aikaisemmin esitelty keväällä aloitettu Tralalan Dans mon Potager. Rasia on ostettu Sinellistä ja maalattu Sinooperista ajat sitten ostetuilla "perinneväreillä", eli vesiohenteisilla väreillä.

Kovasti tykkään ja siemenet mahtuu hienosti, ainakin vielä... Ensimmäinen tälläinen viimeistelyni rasian kanteen muuten. Tekniikan opin Lennun järjestämässä ristipistoviikonlopussa reilu vuosi sitten.

Neulerintamalla neuloin lasipurkinsuojuksen Harppusukkien jämälangasta, valmistui jo heinäkuun puolella....

Lankaa kului 22g, eli sitä on vielä toiset 22 g jäljellä. Toinen, sinisävyinen purkkisukka on Seiskaveikka-raitalankaa, ja on neulottu jo ajat sitten. Noin muutenkin olen keskittynyt keskeneräisten tekemiseen. Jos vaikka olisi joskus sellainen tilanne, että se viimeinen työ on valmis ja voi ihan vaan valita mitä aloittaisi seuravaksi eikä aina olisi sen sataa työtä keskeneräisenä odottamassa valmistumistaan... Toivossa on hyvä elää...


9 kommenttia:

 1. Oi, mikä siemensäilö ja purkinsuojukset ovat ihanat!

  VastaaPoista
 2. Niin sopiva aihe siemensäilölle, kiva kansi tuli.
  Minäkin viimeistelin tänään rasian kannen...joo, huomasin vasta kun kaikki oli valmista, että olin unohtanut viimeistellä pistelyn jälkipistoin, eikä ollut edes eka kerta kun sellaista sattui, heh.

  VastaaPoista
 3. Rasiasta tuli tosi upea! Niin kaunis sinisen sävykin.Onkos jotain niksejä tuohon viimeistelyyn, en ole koskaan kokeillut...
  Kyllä vaan joutaa vaihtoon se Marysen malli sitten, en vaan vielä osaa sanoa milloin ehdin sen pistellä. Muistuta sitten jos iskee lahopäisyys :)

  VastaaPoista
 4. Your flower seed box turned out very beautiful.

  VastaaPoista
 5. Tulipa se ristipisto kivaan käyttöön.

  Enkä tunnusta, että minun kasvinsiemeneni ovat muovisissa kirsikkatomaattipurkeissa ;)

  VastaaPoista
 6. Kaunis rasia! Mun siemenet mahtuisivat hyvin noihin pienempiinkin, kun ajatuksena on ottaa talteen krassinsiemeniä ja kokeilla myös karjalanneidon siementen talteensaamista.

  Meillä näkyy olevan samanmoiset toiveet noiden keskeneräisten töiden kanssa, minäkin yritän saada parhaillaan tehtyä pois valmmiiksi osaa tuosta hurjasta keskeneräisten määrästä ja haaveilen, että josko joskus olisi tilanne, että olisi taas vain ne 15 keskeneräistä, tai vaikka vähän vähemmänkin... :-)

  VastaaPoista
 7. Upea rasia :)) Tuollaisia voisi tehdä käsityötarvikkeille ja mausteille ja teepusseille ja vaikka mille!
  Jaa että ufoutuneita töitä valmistellaan ja just todettiin että Wingspan olisi mukava tehdä ;D;D Ja värihämmentelyn vastineeksi laitan kohta kuvan viime keväänä löytyneestä Norosta, jossa on väriä...ainakin punaista :))
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Onpa magee siemenlaatikko! Mun siemenet on typerässä karkkilaatikossa.

  VastaaPoista