tiistai 28. elokuuta 2012

Syksy tulee

Eihän sille mitään mahda, että kesä alkaa olla lopuillaan. Hyvä puoli täytyy aina kaivaa esiin ja se on tietty tämä omavaraistalous...

Omenat kypsyvät, paras sato minkä pikku perheomenapuumme on ikinä tuottanut valmistuu tänä syksynä. Syksyllä säilötään myös raja-aita...

Eli kun marjat on kerätty

ne huuhdotaan ja mehustetaan mehumaijassa.

Ja on muuten hyvää, aroniniamarjamehu siis. Ja mikäs siinä on mehua keitellessä kun on uudet villa-bambulangasta neulotut Ees taas-sukat varpaita lämmittämässä.

Nämä ovat hauskat, helpot tehdä ja kuitenkin niissä on pieni juju.

Lankaa kului 70g. Tällä mallilla voisin tehdä vielä useammankin sukkaparin, suosittelen. Mallin saa ilmaiseksi Verkkoneulelehti Ullasta aikaisemmin laittamastani linkistä.

9 kommenttia:

  1. Hei vaan ,kun Sinä ehdit jo laittaa uudenkin päivityksen ennenkuin pääsin edes edellistä kommentoimaan! :) :)
    Hyvä hyvä- Bloggaus on kivaa !! :)

    Ihanaa kun laitoit puutarha/sadonkorjuu kuvia.
    Minäkin nautin tästä vuodenajasta -
    Ja kuinka ollakaan ,minulla on myös tämän päivän postauksessa kuva Aronian-marjoista ,tosin hiukan erilaisessa käytössä :D :D
    Ihan tulee tästä mieleen ne sadun Ahkera Hiiri ja Huoleton Heinäsirkka..

    Mutta ole huoleta kyllä meidänkin marjat tulevat hyöty-käyttöön sillä poimimme ne mun kiltille anopille lahjoitettaviksi .

    Lammasrasiasta jonka annoit Outille tuli todella hieno,oot sinä vaan taitava kun sait sen mini-pienen mallin pisteltyä.
    En olis ite uskaltanut varmaan edes yrittää.."nolostuu", niisk.

    Samoin saat ihailuni tuoli-projektin edistymisestä..minulla on se toinenkin tuoli vielä alkutekijöissä.
    Voi kun saisin aikaa ja intoa tehdä sen loppuun .
    Oon sen tuolin nähnyt valmiina luonasi ja voi että se on ihana :) :)

    Auringonkukka on kuin päivänpaiste näin sateisena päivä.
    Upea kuva !

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkään tästä vuodenajasta ihan mahdottomasti ...menis vaan tämä karsea flunssa ohi että jaksaisi nauttia tuosta alkusyksyisestä luonnosta.
    Kivat sukat taas, olet kyllä ahkera sukankutoja!

    VastaaPoista
  3. Syksy on toinen lemppari vuodenaikani, kesä lienee kuitenkin ykkönen ja tarkemmin ajateltuna ei kevätkään hullumpi ole, tulee kuitenkin kolmosena:)
    Pitäsikin käydä vilkaisemassa tuota sukkien ohjetta, en jaksa väkertää mitään vaikeita neuleita nykysellään, ristipistoissa saa ohjetta tiirata ihan tarpeeksi.
    Kyllä sinulla syyssatoa riittää puuhasteltavaksi!

    VastaaPoista
  4. Kivat sukat. Pitäisiköhän kokeilla tuotakin mallia Sukkasadossa. No joo, mulla on ainakin toistakymmentä suunnitelmaa ja vain kaksi kuukautta aikaa. Minun neulomistahdillani ehkä kolmet tulevat valmiiksi :D

    Pihatyöt eivät jaksa kiinnostaa pätkääkään, kun kauriiden ja jänisten lisäksi pihallamme on alkanut vierailla myös mäyrä. Syökööt loputkin kasvit :/

    VastaaPoista
  5. Syksy tulee, ihanaa! :)
    Mites mulla on tuo sukkamalli mennyt ihan ohitse? Täytyykin lisätä listalle. Nyt vaan sitten hörpit urakalla tuota mehua niin saat ihmelenssun selätettyä ennen ensi viikon torstaita!

    VastaaPoista
  6. Ah, mun täytyis kanssa ryhdistäytyä noiden sukkien suhteen, kun alkaa olla vain moneen kertaan parsittuja kaapissa - lankaa kyllä piisaisi :D.
    Marja-aika on minustakin niin ihanaa! Anoppi pitää meidät mehuissa ja hilloissa, mutta minä säilön marjat kokonaisina, ja syömme niitä joka aamu kaurapuuron kaverina, ja sitten silloin tällöin piirakassa. Koko pakastimellinen kun on täynnä, se riittää nipinnapin kevääseen, mutta onneksi mun äiti säilöö kans, ja yksineläjältä jää runsaasti annettavaksi meille sitten keväisin :D.
    Meillä yksi omenapuu on muumioinut jo ihan alusta asti (ja tekee muutenkin surkeita, rupisia omenia), ja nyt tauti on näemmä tarttunut toiseenkin. Täytyy nyt skarpata oikein erityisesti noiden puutarhajätteiden kanssa, ettei leviäisi kaikkiin, kun vaan ehtis... Olemme sitten poimineet omenia vähän etuajassa, etteivät ehdi saada tartuntaa, eli omenapiirakkaa ja -paistosta on tullut syötyä kanssa jo :D. Syksy on kivaa!

    VastaaPoista
  7. Kyselisin onko ristipsitoilijoiden arvonta paketti saapunut sinne perille

    VastaaPoista
  8. Palasin vielä ihastelemaan tuota sukkamallia... Osaisitkohan kokeneempana neulojana antaa vinkkiä näihin mun mietteisiin; Kun mulla on aika pieni jalka ja teen yleensä ohuesta sukkalangasta 56 silmukalla, että tuleekohan tuolla mallilla jotenkin tiukempaa kuin sileällä? Tai jos ei, niin pystyyköhän tuosta vähentämään silmukoita... Sileällä tulis kyllä tosi väljät tuolla silmukkamäärällä. Olis yks ihana tuohon malliin sopiva lankakeräkin... vielä kun olis sitä aikaa neuloa!

    VastaaPoista
  9. Ihania syksykuvia ja niin kauniit sukat!

    Lennu

    VastaaPoista