maanantai 30. tammikuuta 2012

Lankaa kuluu

Laskeskelin tuossa alkuvuodesta, että jos haluan lankavarastoni tänä vuonna alle 40 kg:n niin lankaa pitäisi kuluttaa noin puoli kiloa kuussa. Hieman jäi tämän kuun tavoite, sillä olen keskittynyt melko paljon ristipistoiluun. Keväinen tauluni onkin edistynyt hieman.

Poikani kuitenkin ilmoitti eilen tarvitsevansa uuden kaulurin, koska vanha oli jäänyt pieneksi. Siispä kaivoin jämälankakorista 200g Dropsin SilkeAlpacaa ja kilkuttelin pikavauhtia kaulurin,joka olikin oikein mieluinen mutta unohtui kuitenkin aamutohinassa kotiin... Ehkä huomenna kauluri pääsee koulumatkallekin mukaan... Samalla huomasin, että lapseni on kasvanut.

Kuinka sitä huomaa vasta vaatteista, että lapsi kasvaa. Nyt, kun pakkaset paukkuvat myös täällä eteläisissä osissa maata, kelpaa jopa lapselle päälle villavaatteet. Vaan kun ne ovat jääneet pieniksi... Vaikka syksymmällä tuokin liivi vielä sopi ihan vallan mainiosti. Onneksi varastosta löytyi vielä mieleisiä värejä vironvilloja, siinä seuraava projektini siis.

Neuloin myös sukat, kokoa n 40-41, lanka Pirtin kehräämön sukkalanka 130g.

Nämä ovat putoussukat (taas). Ratsastuksenopettajalle pitää nimittäin leipoa kakku, jos putoaa tunnilla hevosen selästä. Valitettavasti leipomistaitojani osaavat kunnioittaa ainoastaan tallin hevoset, joille tekeleeni ovat aina hyvin maistuneet. Siispä päätin tälläkin kertaa ilahduttaa opeani putoussukilla, jotka menevät tällä kertaa open miehelle Petelle, koska Liisa-ope on jo saanut aika monet sukat... Tosin reilun kahden viikon takainen kierähdys-pyörähdys-volttini hevosen selästä eri puolelle estettä kuin hevonen oli niin hieno ja vakuuttava, että Liisa sanoi ettei tässä tapauksessa voi puhua putoamisesta. Kopsahdin nimittäin kauniisti tasajalkaa juuri toiselle puolelle estettä kuin hevonen, hajoittamatta estettä, kauniisti niiaten. Ei siis edes jaloissa tärähtänyt se laskeutuminen. Siitä syystä putoussukat siis Petelle, ettei tuoreen iskän jalat palele vauvaa hoidellessa.

Pakkasterveisiä täältä Vantaalta,

kasvihuoneeni näyttää kauniilta myös talvella...

sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Jälleen sukat

Aika on taas hurahtanut ihan siivillä. Lankavaraston kulutuksessa olen päässyt siihen pisteeseen, että kaikki 7Veikat on nyt tuhottu. Sain valmiiksi vielä yhdet naisten kokoa olevat sukat, joissa punainen raita on Jussia, lankaa kului 105g.

Nyt ei 7Veikkoja ole kuin parsinlangoiksi. Muutaman pistonkin olen ehtinyt tehdä. Hassutustöistä sain pisteltyä toisenkin sydämen, koristeita ei ole vielä viimeistelty.

Sensijaan aloin pistelemään viime vuodelta kesken jäänyttä keväistä seinätaulua. Vaikka talvi on parhaimmillaan niin keväiset mallit houkuttelevat jo.

Viime syksynä innostuin uudelleen myös lukemisesta. Poika alkoi lukea Harry Pottereita ja niin minäkin sitten luin koko sarjan, jo toistamiseen. Ja hyvin kesti sarja toisen lukukerran. Olemme pojan kanssa oikein kovia Potterfaneja. Muutakin on tullut luettua ja nyt minulla on menossa Myrskyluodon Maija-sarjan kolme ensimmäistä kirjaa, ensimmäinen jo luettuna, suosittelen lämpimästi, mahtava kuvaus menneestä ajasta ja saaristolaiselämästä.

Tuo Sofi Oksasen Puhdistus on jostain syystä ollut kesken jo vuoden päivät. Pitänee kunnostautua, että saa kivan kirjanmerkin jonkun uuden kirjan väliin. Aikaa on kulunut myös Hyötykasviyhdistyksen tämänvuotista siemenluetteloa selaillessa...

Tilausta tehdessäni yritän pitää järjen päässäni ja muistaa pienen pihamme luomat rajoitteet viljelyinnostukselleni...

sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Viimeiset hassutusaloitukset

Niin se vain oli, että kun työt alkoivat loppui hassutusten eteneminen. En siis ehtinyt aloittaa kun ne työt, jotka olin jo etukäteen suunnitellutkin. Puput on jo pistelty valmiiksi ja toista pääsiäismunaa hieman aloitettu. Muissa lapuissa on vain pieni alku.

Tästä sitä sitten mennään eteenpäin. Hassutukset ovat niin hyvällä tolalla kuitenkin, että pian pääsen pistelemään viime vuoden hassutuksista kesken jäänyttä kevättaulua.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Ompeluhommissa

On taas se aika vuodesta, kun pojan kaverit viettävät synttäreitä. Tänään oli yhdet bileet ja huomenna toiset tiedossa. Tälläisen tyynyn ompelin huomiselle sankarille.

Kuvassa on tietenkin Vaatun Jarmo-niminen hamsteri! Salamavalon räiskeessä näkyy sitten myös kankaaseen piirtämäni kohdistusmerkit...Luonnonvalossa ne eivät näy enää ollenkaan... Ja tätä työtä tehdessäni tuskailin jälleen kerran näiden kirjontalankojeni, siis konekirjontalankojen, värivalikoimaani. Onneksi maaliskuun lopulla olemme suuntaamassa Tallinnaan, joten pääsen Karnaan kartuttamaan värivalikoimaani.

keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Shoppailua

No nyt kaikki Neuleharput luulee heti, että haa, nyt se on sortunu ostamaan lankaa! Eipäs, vaan shoppailin Violariumin loppuunmyynnistä aimo kasan ihanaa pistelytarviketta (ja itseasiassa jo viime vuoden puolella!). Mm. malleja, tuo Tournicotonin rasia on aivan pakko pistellä tänä vuonna.
Hieman luksusta ja uusi tuttavuus; hornbook reikäversiona ja ilman...

Lankoja ja kankaita ei voi koskaan olla liikaa...
Puhumattakaan mallilehdistä...

Harmi kun Violarium lopettaa, sieltä sai aina kaikkea todella nopeasti. Ulkomailta kun joutuu kovasti odottelemaan. Mutta onnea Lennulle opintoihin kuitenkin! Eiköhän tätä ristipistokamaakin ole parin vuoden tarpeisiin.... Ja ne ristipistohassutukset... Eivät ole edenneet ollenkaan... Työt sotkevat harrastukset. Eikä tässä nytkään muu auta kun painua nukkumaan, että jaksaa taas huomenissa nousta ennen kukon laulua ja taapertaa töihin...

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Hassutusaloituksia

Tänään ehdin pistellä vain hetken. Mutta se ei haittaa, koska olen aloituksissani edellä aikataulusta. Aloitin siis seuraavan setin servettirenkaita, ne keväiset versiot. Käytännön syistä taas kahta samanlaista pisteleen samaan aikaan, aivan kuten noissa jouluisissakin.

Hetken jo mietin, että jos laskisin samanlaiset servettirenkaat aina yhdeksi projektiksi saisin aloittaa vielä kuusi uutta aloitusta. Heti tuli  mieleen mitkä kuusi työtä aloittaisin.... Pitäisköhän....?

lauantai 7. tammikuuta 2012

Valmista ja aloitettua

Minihassutukseni etenevät huimaa tahtia. Olen saanut jopa viimeisteltyä kaksi hassutusta, ensinnäkin maanantaina pistelemäni linnut viimeistelin tälläiseksi nauhaksi.

Meni sitten pahasti vinoon tuon yhden linnun pistelty osuus, miten sekin onnistui, en tiedä. Miikka kyllä pyörähti katsomassa mitä teen, mutta ei kuulemma koskenut mihinkään... Eilen pistelin ja viimeistelin myös viime syksynä rouva Lumiruusulta saamani ruusunapin.

Kaksi hassutusta siis jo jopa valmiina asti. Tänään minulla oli kylässä Daniela, jonka kanssa pistelimme monta ihanaa tuntia. Sain melkein tehtyä loppuun tämän päivän projektini, rp-lehden mukana tulleen ilmaiskitin.

Ja sain myös valmiiksi ensimmäisen sukkaparin tälle vuodelle, 7 Veikan jämälangoista parin sukkia, langan kulutus 100g.

torstai 5. tammikuuta 2012

Tsirp tsirp

On se kumma kun joku asia tökkii niin sitten se tökkii. Jostain syystä en ollenkaan tykänny pistellä noita joulukelloja ja ajattelin jo, että hitsi, saa olla koko perhanan projekti. Onneksi tartuin vielä neulaan ja pistelin punatulkut. Ja nehän valmistuivatkin hurjaa vauhtia. Ja ovat nyt molemmat valmiina.

Siis päivä viisi ja minulla pisteltynä seitsemän päivän pistelyt. Viimeistely näistä lautasliinarenkaista jää siihen, että saan pisteltyä vielä ne pääsiäisaiheiset lautasliinarenkaat. Ompelen ne sitten kaikki kerralla. Tänään onkin sitten harpputapaaminen joten pistelyt eivät edisty, mutta luulisin saavani sukalle parin, tai ainakin hyvän alun sille!

Kaunis osaa olla myös valkoinen amaryllis.

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

kovaa vauhtia

Hassutukseni etenee kovaa vauhtia. Tajusin tänään, että olen pistellyt valmiiksi viiden päivän pistelyt, vaikka on vasta päivä 4. No, ei haittaa, koska ensi viikolla tahti hidastuu kun työt alkavat taas haitata harrastuksia. Nyt jouluisten servettirenkaiden tilanne on tämä:

Enää vain punatlkkurenkaat pistelemättä, sitten voinkin siirtyä näiden osalta viimeistelypuoleen. Ihan hyvä, alkaakin jo tökkäsemään nämä joulujutut! Neulerintamallakin tapahtuu, mutta hitaammin. Tosin huomenna on harpputapaaminen, joten jämälangoista neulomani sukkapari todennäköisesti etenee hyvää vauhtia.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Hassutuspäivä nro3

Eilen olimme ristipistoilemassa Jaanan, Niinan ja Danielan kanssaHelsingissä Sokoksen kahvilassa. Kauppa oli alennusmyynneistä huolimatta yllättävän tyhjä, siis ainakin se kahvilapuoli. Kivaa oli.

Pistelin tapaamisessa jo kolmannen projektini, piet lintukoristeet, valmiiksi, viimeistely uupuu vielä Niinakin oli hyvässä vauhdissa Nalle Puh-kittinsä kanssa. Danielan aloitukset olivat upeita ja Jaana pisteli joulukoristetaan supernopeaan tahtiin.
Kivaa oli tavata ja toivottavasti saamme tänä vuonna järkättyä enemmänkin näitä tapaamisia pistelyjen merkeissä. Kyllä kavereiden kanssa pistely on aina kivempaa kuin yksin!

maanantai 2. tammikuuta 2012

Hassutuspäivitys nro2

Ristipistoilun merkeissä alkanut tämä päivä. Olen siis vielä tämän viikon lomalla katsomassa meidän juniorin perään. Ensi viikola sitten alkaa taas koulu ja työt. Tein aamulla jälkipistot toiseen kynttiläservettirenkaaseen ja aloitin pistelemään kelloja.

Aika hyvä startti siis tämänvuotiselle hassutukselle, kaksi pisteltyä ja kaksi aloitettua. Ja illalla on luvassa vielä lisää. Meillä on pienimuotoinen hassutusten aloittelu muutaman pistelijätutun kanssa.

Käytiin muuten kävelyllä pojan kanssa aamupäivällä. Tässä hieman myrskytuhoja pojan koulun pihalta.

Kuusi on kaatunut osittain koulun pihalle rikkoen piha-aidan. Lisää kaatuneita kuusia on läheinen metsikkö täynnä.

Toivottavasti nämä ehditään raivata pois ennen koulun alkua.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi

Vuodenvaihde meni ja hurahti. Ikävästi täälläpäin, mutta ei siitä sen enempiä. Siksipä en sitten saanutkaan niitä kahta hassutustyötä valmiiksi, joita edellisessä kirjoituksessa uumoilin. Mutta toinen hassutustöistä valmistui sitten tänään. Talitiaistaulu, pienten seinävaatteiden vuodenaikasarjaan.


Tänään oli myös määrä aloittaa tämän vuoden uudet Ristipistohassutukset. Ja vaikka kolme viimevuotistakin on täysin alkutekijöissään ja neljäs viimeistelemättä niin minähän aloitin taas,

ensimmäinen hassutuspistely on yksi lautasliinarengas, joka on pistelty, mutta ei vielä viimeistelty. Pistelin samalla toisen renkaan, mutta siitä puuttuvat jälkipistot. Nämä ovat yllättävän suuritöisiä pistellä, pienestä koostaan huolimatta. Luulisin saavani nämä valmiiksi tän vuoden puolella... Ja tavoitteena on tehdä almiiksi myös ne viime vuodelta kesken jääneet...

Näin uuden vuoden kunniaksi pitänee muistella menneitä. Minulla oli muutama tavoite tälle vuodelle. Saada valmiiksi kaksi keskeneräistä työtä, joista toinen oli ristipistotyö ja toinen virkattu jakku. Ja lisäksi tavoitteena oli, että lankavarasto pienenee. Kuinkas sitten kävikään? Ristipistotyö valmistui keväällä. Lankavarastokin supistui, valitettavasti vain 1,610 kg. Mutta supistui kumminkin. Suunta ainakin on oikea, lankaa on varastossa enää vain  45kg 680 g ja pienellä laskutoimituksella jos varastoni hupenee tätä tahtia taidan ehtiä eläkeilkään ennekuin saan kaikki lankani neulottua.... Kuluneena vuonna lankaa kulutin neulomalla 7kg 470g ja lankaa ostin/sain yhteensä 5 kg 860g. Se kolmas tavoite, virkattu jakku.....on kesken edelleen...

Siispä, ne rikottaviksi tehdyt lupaukset tälle vuodelle; lankavarastoni pienenee, enemmän kuin tänä vuonna (kyllä, osallistun Neulomossa langanostolakkoon....). Ja virkkaan sen jakun. Ja teen valmiiksi kaikki kesken olevat rp-työni, joita on tällä hetkellä 7 kapaletta. HUH.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille!