torstai 28. heinäkuuta 2011

Satokausi ja jotain valmista

Käväistiin Koloveden kansallispuistossa melomassa. Olipa tarkoitus meloa pidempäänkin, mutta laiterikko typisti matkamme yhteen yöhön. Siispä suuntasimme Savonrannan mummolaan ja aloitimme jokasyksyisen mustikanpoimimisen. Ja aika mahtava saalis sieltä tulikin mukaan

Poimimme äitini ja mieheni kanssa yhteensä lähes 40 litraa mustikoita, joista 30 matkasi tänne ja loput jäi Savonrannan pakastimeen tai syötiin siellä... Myös kotipihalla on tänä kesänä varaa valita marjoissa, on mustikaa, mansikkaa ja vadelmaa. Ja niin hyviä!

Myös kasvihuone alkaa tuottaa satoa. Näin komeat kurkut odottivat meitä kotiin palttuamme.

Matkatyönä sain neulottua valmiiksi nämä Villaa ylle-keräykseen menevät sukat.

Nämä ovat todelliset matkasukat. Olen neulonut niitä lentokoneessa ja autossa eli hyvin ilmastoiduissa tiloissa. Onnistuu se villan neulominen siis kesälläkin jos on vaan tarpeeksi viileä paikka neuloa. Lanka on kylkiäislanka Raggegarnia ja sitä kului 130 g. Olen saanut myös jotain salaista valmiiksi, mutta siitä myöhemmin... Myös Eiffel-kirjanmerkki on pistelty mutta viimeistelemättä.

2 kommenttia:

  1. Nam, tämä loppukesä on kyllä ihanaa aikaa; nautin älyttömästi siitä, että aamulla saa hakea kaurapuuroon höystemarjat suoraan pensaasta. On se sentään ihan toista kuin pakastetut :).

    Kivannäköiset, jotenkin huurteisenoloiset sukat. Näillä helteillä aina välillä tuppaa unohtumaan, että talvikin taas joskus tulee, ja pakkanen puree :D.

    VastaaPoista
  2. Kivat sukat :) Minä neulon huopuvia lankoja auringonpaisteessa hellepäivinä niin en ainakaan palele :D

    VastaaPoista