perjantai 19. huhtikuuta 2013

Enemmän tai vähemmän tilattua

Se on tullut todettua, että elämä yllättää. Se ei tullut yllätyksenä, että auton renkaat pitää vaihtaa keväällä. Reippaana käsityöläisenä kaivelin päästäni isän reilun 20 vuoden takaiset ohjeet renkaan vaihtoon. Tämä toimenpide meni kyllä ihan suoraan osioon "en tilannut tätä elämää"...

No pysyihän ne vähän järeemmätkin työkalut kädessä ja vaihtuihan ne renkaat, mutta eivät ilman yllätyksiä. Kolme neljästä renkaasta sain vaihdettua ihan omin voimin, mutta se neljäs oli niin tiukassa kiinni, että siihen tarvittiin avuksi naapurin Kaidea ja jotain ihmeainetta, jolla ruostunut pyörä lioteltiin irti. Jälleen yhden uuden asian oppineena varaan syksyksi tuota CRC:ksikin kutsuttua ihmeainetta varastoon, jotta suoriudun tehtävästä mahdollisesti kokonaan omin voimin. Vielä kun saisin ne ihmeen helposti irronneet pölykapselit takaisin paikoilleen  niin renkaiden vaihto olisi täydellisesti suoritettu... Niin ja kuvitelkaa vielä tuonne auton perän puolelle riviin kaikki juniorin kaverit ihmettelemään.... Mulla oli sankka ihailijajoukko ihmettelemässä, M:n ÄITI vaihtaa autoon renkaita... Ja kuvitelkaa vielä parin pikkupojan ylpeä ilme; "meidän iskä muuten irrotti sen juuttuneen renkaan..."

Tuskin lienee yllätys sekään, että tilasin Emmulista hieman tavaraa jo etukäteen ristipistoviikonloppuun valmiiksi toimitettavaksi. Eikä liene yllätys sekään, että tein siellä paikan päällä hieman lisää ostoksia...

Tässä koko komeus, olen nämä ostokseni ansainnut! Kaikkea hyvin tarpeellista tuli ostettua ja olen nauttinut koko sydämestäni kun järjestelin nämä elintärkeät tarvikkeet varastooni. Tämän elämän minä todellakin tilasin!

Ihanaa viikonloppua kaikille, minä meinaan pistellä ja neuloa, ette varmaan olis uskoneetkaan... 


12 kommenttia:

 1. Hyvä, hyvä Sinä! Kyll ne renkaat vaihtuu naisiltakin, mikä ettei.
  Jösses mikä ostosmäärä! On sulla siinä tekemistä. Juu juu, oot ansainnut ne mutta mistä sä sitä aikaa saat?
  Kaunissaaren aikataulu on ilmestynyt, siis on kevät!
  http://www.cardinalmarine.fi/reittiliikenne.php

  VastaaPoista
 2. Juuri näin. Ei tuohonkaan hommaan miehiä tarvita, mitä nyt ehkä tuomaan apuvälineitä tarvittaessa.

  VastaaPoista
 3. Monta asiaa oppii, kun on pakko oppia! Minä en ole joutunut tekemään autolla muuta kuin ajamaan ja kaikki siihen liittyvä tekniikka on uppo-outoa:(
  Kadehdittava ostospläjäys, mukavia hetkiä sen parissa:)

  VastaaPoista
 4. Ihania tilauksia!
  Olen joskus vaihtanut renkaita, mutta vain puolison mukana. Olen niin surkea kuskikin että... mutta se ei liity sukupuoleen, vaan ihan vain ominaisuuksiini :).

  VastaaPoista
 5. Kyllä meilläkin renkaat vaihtuu ihan naisvoimin. Viimeksi otin tosin teinin oppiin, että ehkä voin muutaman vuoden koulutuksen jälkeen uhkauksin ja kiristyksin saada renkaat vaihtumaan koskematta itse niihin =D. Ja tiukkoja pultteja varten on liiterissä ponneton lapio, jonka varren saa rengasavaimeen ja siten lisää vääntömomenttia. Pitäisi ehkä kuljettaa autossa tuota lapiota, jos joskus tarttee tien päällä vaihtaa renkaita (vai oiskohan se CRC-pullo kätevämpi?)

  Ihana kasa kaikkea ihanaa mukaasi tarttuikin Emmulista. Siis oliko siellä noita point de croix-lehtiäkin myynnissä?

  VastaaPoista
 6. Hyvä Virpi! :) Ihana kuulla tuollaista positiivista selvitymisasennetta, omassa elämässäkin on kovasti stressiä, joten täytyy koittaa ottaa mallia. :)
  Ihania ostoksia, ja hyvin ansaittuja. Kiva nähdä joskus mitä tuosta "kassinsangasta" tulee.

  VastaaPoista
 7. Hienosti saatettu auto kesäkuntoon :) Minun autossani on vielä talvirenkaat alla, tuli eilen vähän muuta hommaa (jääkaappi hajosi). Minulle renkaidenvaihdon suurin ongelma on löytää autooni kuuluvat renkaat niistä noin kymmenestä rengassarjasta, jotka varastossamme on :D

  VastaaPoista
 8. Upeaa Virpi-todellista naisenergiaa,tuo renkaiden vaihtaminen !
  Saat minulta 100% kunnioituksen moisesta urotyöstä johon en itse ikinä,-never ,ever ,
  en ,
  " Kuuna kullaisena,Vesikesänä" olisi itse pystynyt.
  Ihan huimaa moinen ajatuskin !!!! Taidan pyörtyä -tuokaa hajusuolaa ja viuhkan,kiitos!
  :D
  nimim. "tankannut ITSE autonsa ehkä kaksi kertaa koko elämänsä aikana "

  ...tästä aiheesta mulla olisikin "muutamia" tapauskertomuksia ,miten olen sitten ratkaissut ongelmat joita kohtaan "jostain syystä" melko usein autollessani yksin ;)

  Ostoksesi on upeat ja melko kattavat-juuri näin tuleekin toimia eli (aina) tilaisuuden tullen ostaa itselleen kaikkea ihanaa rp.juttua ! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta vuodatuksestasi rva Lumiruusu. Päivän naurut. Sait mut hyvälle tuulelle!

   Poista
 9. *Klap-klap-klap*, taputuksia reippaalle renkaanvaihatajalle! Kyllä ne renkaat vaihtuu naisenergiallakin ja crc on hyvä apu kans. Voi myös kokeilla pulttien irroitusta niin, että laittaa "pultinirroitusveivin" sopivasti vaaka-asentoon ja napakasti polkaisee jalalla eli hypähtää varren päälle.
  Meillä olikin akoilla yli 20 vuoden ajan oikein virallinen yhdistys ja porukalla vaihdettiin renkaat keväisin ja syksyisin. Lopulta se kävi oikein näppärästi.
  Kaikki ei halua renkaita vaihtaa. Muistanpa työkaverini, joka renkaan puhjetessa istui autossa keskellä risteystä ruuhka-aikana ja odotti kunnes joku avulias tuli vaihtamaan renkaan. Työkaverini ei edes noussut autosta kun satoi "ettei tukka kastu".

  VastaaPoista
 10. Hyvä-hyvä, Virpi: kyllä sulta, reipasotteiselta ihmiseltä, renkaidenvaihto sujuu!
  Eipä muuten ollenkaan hullumpia ostoksia sulla :).

  VastaaPoista
 11. Voi voi, naiset selviää mistä vain :)) Ihania ostoksia <3
  Minä muutin, joten poikkeahan kylässä
  http://sinunhe.blogspot.fi/

  VastaaPoista