perjantai 9. syyskuuta 2011

Onnea Angelique!

Niin se on taasen viikko vierähtänyt. Aika kuluu todella nopsaan kun kaikki perheen harrastukset (miekkailu- ja ratsastustunnit) ovat alkaneet ja jopa juniorimme aloitti sekä miekkailun että ratsastuksen. Olen jotain pientä saanut kuitenkin aikaan.

Eli neuleystäväni, lankahamsteri ja neulehullu Angelique täytti vuosia. Tein lahjaksi pienen saksikoristeen.

Saksikoristeen idea on siinä, että lanka on Atalien vihreä sävy nimeltä Angelique! Saajan lempivärikin on vihreä, onneksi löytyi vihreät sakset. Kangas on Puikkopapilta synttärilahjaksi saamaani käsinvärjättyä Mythical mermaidia.

Eilen oli jälleen riemukas Neuleharppujen keskustelukerho jossa synttäreitä siis juhlittiin ja tokihan päivänsankari meidät kakulla yllätti. Mahtavalla kakulla!

Sekundasuoliston omaavana en päässyt maistamaan tuota herkkua, mutta eipä hätää, sain ihan oman pienen kakkupalasen, hyvää oli, niin hyvää että unohtui kuvata koko komeus! Ilta oli mahtava, sain neulottua syyskuun ensimmäisen valmiin neuleen, sukat äidille Regia Cottonista, suosikkisukkalangastani!

Ihanaa viikonloppua teille kaikille. Meillä hoidetaan keuhkokuumeista junioria, joten en ehdi kovin paljoa netissä roikkumaan tänäkään viikonloppuna! Ja paikko mainita vielä kuinka hyvin Vantaalla päivystys toimii. Mieheni vietti eilen 4,5 tuntia Myyrmäen terveysaseman päivystyksessä tämän 8-vuotiaan keuhkokuumediagnoosin saaneen lapsen kanssa. Henkilökunta oli ystävällistä ja hoitajan suorittama hoidontarpeenarvio sujui puolen tunnin sisällä siitä kun he aamukahdeksalta saapuivat paikalle. sitten alkoi jonotus, lääkäreitä oli paikalla vain kaksi ja työmäärä aivan kohtuuton. Lääkärikin oli ystävällinen, pojan käynti kesti 4 minuuttia, jona aikana oli korvat katsottu, keuhkot kuunneltu, reseptit kirjoitettu ja hoito-ohjeet annettu. Eilen myös kuulimme, että lähiterveysasemaamme ollaan lopettamassa, koska sinne ei saada lääkäreitä töihin. Jatkossa siis jonotamme kaikki noiden Myyrmäen parin lääkärin vastaanotolle... Näin Vantaalla.

12 kommenttia:

 1. Sekundasuolisto...hih!

  Google se jaksaa taas yllättää. Tililleni kirjautuneena se ilmoittaa, että minulla ei ole oikeutta katsella tätä blogia. Kiitti vaan, Virpi :D

  terkuin, hoo

  VastaaPoista
 2. Jaahas Hoo, olenkohan mä oikeasti onnistunut näppäämään sut johonki bännilistalle???? en ainakaan tietääkseni!

  VastaaPoista
 3. En ole näköjään ainoa kuka naureskelee sekundasuolistolle. Sori, tiedän että on vakava asia, mutta silti... Ja me ollaan jo puhuttu Ressun kaa, että tehdään teille sekundoille sopivaa herkkua sit lokakuulle!

  VastaaPoista
 4. Kaunis saksikoriste! Pikaista paranemista juniorille!

  VastaaPoista
 5. Juu, tämmöistä noiden lääkäripalveluiden kanssa. Nokialtakin ovat lopettamassa yöpäivystyksen ja siirtämässä Tampereelle. Meidän perheelle se kyllä on melkein se ja sama, kun matkaa on kumpaankin suuntaan kuta kuinkin saman verran. Mutta onhan se periaatteessa aika ankeata. Varsinkin, kun meillä on Nokialla terveyskeskuksen vuodeosasto, joka sen jälkeen olisi öisin vallan ilman lääkäriä...

  Mutta käsitöihin: kauniinsävyiset sukat! Ja mukavaa, että "merenneitokangas" sai käyttöä. Tuohon se hyvin sopiikin, tuollaiseen pelkistettyyn juttuun, kun on niin monensävyistä itsessään. Nätti saksikoriste! (Kauniit kirjaimet ovat - kauniita!)

  VastaaPoista
 6. Taas uusi termi...hehe. Hyvät oli baakkelsit juu ja hauskaa oli. Terveisin toinen sekunda. :D

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista juniorille :) Meillä ei ole onneksi ollut viime vuosina tarvetta jonottaa terveysasemalle, mutta naapuri juuri käytti lapsensa yksityisellä kun kunnalliselta puolelta ei tullut mitään apua :( Kurja juttu niille joilla ei ole valinnanvaraa.

  VastaaPoista
 8. Mä taidan olla sitten "lähes sekunda-suolistoinen"- ja ihanaa on kun kaverit tekee mulle aina oman maidottoman (ei hyla) kakun .
  Multa on pois maito,ruis,soija ....
  IIk miten sööötti saksikoriste-tuo Angelique on Ruusunpunan lemppari Atalie lanka ,kangas on kaunista :)

  VastaaPoista
 9. Ette sitten sairaalaan joutuneet keuhkokuumepotilaan kanssa. Itse sairastuin vajaa vuosi sitten keuhkokuumeeseen ja työterveys epäili sitä vasta sen jälkeen, kun olin 4-5 päivää ollut kuumeessa! Epäilyksen takia passitettiin sairaalaan ja sinnepä jäin kahdeksi yöksi! Ja sairaslomaa tuli sairaalasta lisää kaksi viikkoa. Ei ole mikään pikkusairaus tuo! Paranemisia!

  Kiva vihreä setti. :)

  VastaaPoista
 10. Heips! Saarikesä päättyi ja kaupungissa olen, huh.
  Namin näköinen kakku, teillä on tosi kiva tuo porukka jolla tapaatte.

  VastaaPoista
 11. Juu kiitosta vaan, anopillekin eilen esittelin tuota ihanaa saksikoristetta, kun hän antoi minun valita kaapistaan kirjotun pöytäliinan ja totesi, ettei kukaan enää nykyään jaksa niin hidasta käsityötä kuin kirjontaa :). Täytyykin kuvata tuo liina kunhan jaksan taas aktivoitua päivittämään blogiani. Niin ja minulta on muuten omilla tunnuksillani kielletty pääsy sekä sinun että Drucillan blogia kommentoimaan, onneksi nimimerkki/url vaihtoehto toimii!

  VastaaPoista
 12. Ilmoittelen, että arvat tulivat perille. Vähän nihkeältä näyttää osallistuminen tähän, mutta käyn taas kannustamassa/patistamassa...

  VastaaPoista