lauantai 20. lokakuuta 2012

Reissulla rapakon takana

 Niin sitä tuli jälleen kerran piipahdettua eteläisessä naapurimaassamme ja sen kauniissa pääkaupungissa. Tällä kertaa ihan perhematkalla, joten loma sisälsi niin kahvilahetkiä kuin museovierailunkin.
Saatte arvata kuka söi marenkia kahvilassa... Gluteeniton tarjonta on vielä hieman lapsen kengissä, mutta tietoisuutta on jo. Toivottavasti jatkossa tarjontakin lisääntyy.

Tämä oli museo jota voi suositella! Paikka on pieni ja sisäänpääsy vain oppaan johdolla. Toisaalta opasta siinä tarvitaankin, sillä juuri ne kertomukset ovat tämän museon Juttu. Museovierailulla pääsee tutustumaan Hotelli  Virun kerrokseen 23, kerrokseen jota ei ole ollut olemassakaan. Ja kurkkaamaan sekä hissinkorjaajien työhuoneeseen,
Suom; Kopiokonehuoneeseen saapumiseen tarvitaan johtajan kirjallinen lupa!
että KGB:n operaatiokeskukseen.
Teksti KGB:n huoneen ovessa; "Täällä ei ole mitään".

Oppaamme Maire KGB:n huoneessa, esittelemässä kameraa, jolla voitiin ottaa kuvia pienestä tirkistysrei´ästä.
Lämpimästi suosittelen tätä museota kaikille historiasta vähänkään kiinnostuneille. Museo on suosittu ja yhdelle kierrokselle mahtuu mukaan parikymmentä ihmistä. Kannattaa ilmoittautua ennakkoon ja varata paikka ajoissa. Me pääsimme paikkaa varaamatta mukaan, koska osa ennakkoon paikan varanneista ei tullutkaan paikalle. Liput maksavat 5 e hotellin asiakkaille ja 7e muille.
Satama, hotellin "katolta" kuvattuna.

Hotellin historiikista on kirjoitettu myös kirja, jonka ostin isälle lahjaksi, kirjan on kirjoittanut Sakari Nupponen. Suosittelen myös kirjaa luettavaksi.
Ja niin, eihän Tallinassa voi oikeastaan käydä jos ei piipahda kaupungin mahtaviin käsityötarvikeliikkeisiin. En oikein vieläkään voi uskoa sitä mahtavaa valikoimaa, joka tuossa lahden takana on tarjolla. Kangaskaupat ovat valtavan kokoisia, muutkin kuin Karnaluks. Siispä ostoksilta ei tälläkään kerralla vältytty.
Täsmäostos Regia Silkiä (2,80e/kerä), jotta saan neulottua kutittamattoman puseron aikaisemmin ostamani lankojen ja tämän värin sekoituksena. Tämän työn valmistumista odotan innolla! Ja KnitPron sukkapuikot yht 17e).
Pitsinauhoja (1-1,95 e/2 m), nappeja (n 5 snt/kpl) , lajitelma vetoketjuja (yht 1 e), silkkiruusuja (11 snt/kpl), DMC:n lankoja (45 snt/kpl) sekä pidike ompelukonepuolille (9.4 e) ja 10 uutta puolaa (2,20). Tässähän tätä tuomista tälläkin kerralla. Suklaata ja karkkia tuli kans, mut niitä en kuvannut, aika vähän niitä kuitenkin tällä kerralla.

Matkakäsitöinä valmistui pipo ratsastuskaverille Pirtin kehräämön 100% villalangasta ja sukat miehelle kokoa 43. Lankaa kului 75 g pipoon ja 115 g sukkiin. Nyt ei muuta kuin lisää neulomaan, jotta saan lankasaldoa taas enemmän miinukselle.

Ja niitä hevosia, seuraavassa postauksessa, varmasti!10 kommenttia:

 1. Aika maltilliset ostokset:)
  Kiitos vinkistä museoon! Ollaan miehen kanssa menossa Tallinnaan parin viikon päästä, pitää pitää mielessä tuo kohde, jos vaan sopii aikatauluun.

  VastaaPoista
 2. Ah, tuossa legendaarisessa Viru-hotellissa meidän isä yöpyi monta kertaa, kun oli Vammalan kaupungin työläisten reissuilla Virossa - silloin vanhaan NL-aikaan. Tiedä sitten, paljonko heitä vakoiltiin...
  Ai että, ihan kadehdin tuota neulelankaa; vaikuttaa tosi ihanalta, ja kohtuuhintaiselta, tietty!
  Mutta marenginmaiskuttelua en niin karehdi (vaikka meidän nuorin poika tuntuu siitä tykkäävän - vaikkei ole edes keliaakikko :D.)
  Ajatella, että pitsinauhatkin olivat noin edullisia; olis tarvinnut tajuta niitä sulta tilata :D.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun toiset ostaa niin mä kehtaan olla ostamatta: alle 17 euroa mulla meni Karnaluksiin!

  VastaaPoista
 4. Ihania nappeja. Pitäisköhän päästä taas lahden yli pitkästä aikaa nappiostoksille... Tuota Regia-paitaa saatkin sitten hetken aikaa tikutella ohkasilla puikoilla. :)

  VastaaPoista
 5. Puikkojen on täytynyt olla tosi halpoja.

  VastaaPoista
 6. Minä olen kerran käynyt Karnaluksissa ja menin ihan sekaisin, että en oikein osannut ostaa mitään =D. Villatakkiin taisin uudet hakaset ostaa ja jotain nauhaa.

  Kyllähän nuo monimutkaisemmatkin mallit selättää, kun pisto kerrallaanhan niitäkin vaan pistellään =D

  VastaaPoista
 7. Hyvä etten ollut ainoa, jolla oli ostoksia enemmän kuin laki sallii ;) Paikat ovat olleet perjantaista lähtien jumissa sitä peräkärryä kantaessa/raahatessa. Pitää ens kerran ottaa paku mukaan reissulle ;D
  Mä sain sen sukan kantapäähän asti, mutta sulla näyttää olevan molemmat valmiina. Sulta jäi se vyöte siihen pöydälle ja mä otin sen sit muistoksi talteen ;)

  VastaaPoista
 8. Mutta etsipäs semmosta gluteenitonta missä ei ole vehnä-tärkkelystä se on pahin huonon olon aiheuttaja, onneks Kirppuli mainitsi siitä tiedän varoa.
  Muuten meillä Coffee housessa saa kahvileipää ilman ed main aineita ja lämmittävät eri mikrossa kun muut eväät, olinpa ihmeissäni hyvästä palvelusta.

  VastaaPoista
 9. Mitä mitä sulle on tapahtunut? Ei kuulu raporttia hevosista eikä alpakoista? Ootko syystaudissa?

  VastaaPoista
 10. No huh ja hyvä, kiitos tiedosta ett oot viel hengissä ja silleen. Tietsika ku sairastuu nii . . . Huomenna oisin kyll jo soittanu sulle ja kysyny . . .
  Näin mä kyll Fazun neulegraffitit ja ett säkin olit tehny mutt siitä tekemisestähän oli saattanu olla aikaa . . .

  VastaaPoista