sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Ja langanostolakko pitää...

Kävin eilen Lankaliike Menitan Soukan outlet-myymälässä. Siellä oli vähän isompaakin tapahtumaa Menitan 50-vuotisen taipaleen kunniaksi. Mainittakoon, että koulumatkani yläasteella ja lukiossa kulki Menitan Korkeavuorenkadun liikkeen ohi ja sieltä on monet langat tekeleisiini ostettu ja löytyypä puikkovalikoimasta vieläkin sieltä ostettuja bambupuikkoja (tosin jo erittäin kuluneina versioina...).

Soukan Outletiin menin lähinnä tavatakseni ystäväni rouva Huopatossusen, joka Marginatanakin Neulomossa tunnetaan. Yllätykseksemme väkeä oli niin vähän, että hyvin mahtui hyllyjen väleissä kulkemaan ja lankoja hiplaamaan. Jumituin pahasti Menitan juhlatarjouslangan hyllyn eteen, ihanaa silkki-merinovillaa varsin huokeaan hintaan. Kiitos mukanani kulkeneen juniorin ja rouva Huopatossusen selkärängan poistuin liikkeestä ilman (lanka)heräteostoksia. Sen sijaan ostin sukkapuikot, ohuimmat mitä olen ikinä nähnyt eli nro2. Niitä tarvitsen neuloakseni itselleni sukat kesälomareissulla ostamastani ohuesta Shoppelwollen langasta.
 Puikot ovat siis KnitPron puiset puikot ja kokeiltu on. Ihana niillä on neuloa, saa nähdä sanko sukat valmiiksi vai katkeavatko ennen sitä. Ja kun tänä aamuna oli vain 3 astetta plussan puolella niin "pakkohan" sitä on taas alkaa sukkaa vääntämään, onneksi lankaa kyllä riittää!

Löysin myös pari ristipistokirjaa siitä DMC:n mallikirjasarjasta, jota olen ostellut.

 Nyt minulla lakaa olla näitä jo aika monta vaikka monta kirjasta vielä puuttuukin. Näissä on valtava määrä pieniä malleja, joista saa yhdisteltyä vaikka mitä kivaa, kuten nyt tälläisen pyyhkeen koristraidan, jonka tein viime vuonna työkaverini pojalle ylppärilahjaksi.

Saatte arvata mitä poika harrastaa....
Niin, kiitos vielä rouva Huopatossuselle tästä mahtavasta "kykenin siihen sittenkin"-fiiliksestä. Kotimatkalla muistin, että mullahan on vaikka mitä ihanaa lankaa jotka huutelee tekijäänsä, en tosiaan olis tarttenu yhtään lissä. Ja kiitos teille kaikille, jotka käytte täällä lukemassa, on oikein mukava lukea myös jättämiänne kommentteja!

6 kommenttia:

 1. Hmm, mitähän joulumallista kirjontakaappia tarkoitit kommentissasi? (Ajattelin, että saattaisi minulta liietä se malli, johon olit mieltynyt. Itse kun en Atelje M:n malleista ihan kauhean paljon välitä. Ainakin niitä pikkuisia kittejä, missä oli muistaakseni lyhty ja jotain, on minulle siunaantunut eri teitä peräti 3 kpl! Mutta ne ovat tosiaan aika pieniä, jos sitä mallia tarkoitit?)

  VastaaPoista
 2. Vaikka Virpin postauksesta voisi toisin päätellä, en sitonut Virpin käsiä enkä palautellut Virpin ahnehtimia lankakeriä takaisin paikalleen, vaan Vipiltä löytyi selkärakaa ihan omasta takaa :D.

  Niin muuten minultakin ;).

  VastaaPoista
 3. Ilmat on viilentyneet, joten sukkia pitää kutoa jatkuvasti. Mutta oikein leppoisaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Ihailtavaa itsehillintää. Minä oon taas repsahtanut...

  Hoo

  VastaaPoista
 5. Jaa, mitens sitt tietäis mitä DMC-vihkosia sulta puuttuu tuosta sarjasta? Meinaan, että jos jossain tulee semmosia vastaan niin vois vaikka ostaa . . . .

  VastaaPoista
 6. Jaa Kristiina, mun tarttis varmaan väsätä lista mis on kaikki mallikirjat, jotka on tänne jo kulkeutunu, laitetaan sellanen tulemaan kun vaan saan atk-tuen takaisin kotiin =)

  VastaaPoista