lauantai 30. lokakuuta 2010

Salainen ase

Ratsastaessa meinaa varpaat palella, varsinkin kovilla pakkasilla alkukäynnit on aika hyytävää touhua varpaille. Viime talvena kokeilin vaikka mitä. Ongelmaksi muodostuu se, ettei talvikenkään mahdu kovin paljon villasukkaa. Täyteen ahdettu kenkä ei ole ollenkaan lämmin, päinvastoin. Ja vielä epämukava jalassa. Nyt kun olen keksinyt kuinka saan neulottua siististi myös ohuita lankoja olen rohkaistunut niitä myös neulomaan. Tässä eilen illalla valmistuneet sukat.

Nämä ovat kesällä Tanskan reissulta tuotua Shoppelwollen lankaa ja tein sukista niin sopivan kokoiset omiin jalkoihini, että nämä korvaavat kokonaan puuvillasukat. Ja pääsevät tänään kokeiluun kun menen maastoilemaan. Sitten oikein kylmällä kelillä laitan tähän päälle vielä toiset, viime keväänä neulomani ohuet villasukat. Saa nähdä paleltaako varpaita vielä tänä talvena. Ja lankavarasto supistui vaatimattomat 60 g....

Niin ja postilaisten lakkoilusta huolimatta äiti sai synttärilahjansa ajoissa. Kuten arvelin, hihojen istutus vaatii pientä viilausta....

4 kommenttia:

 1. Hieno väri sukissa. Minäkin olen opetellut neulomaan ohuempia sukkia. Tuo Shoppelwollen lanka meni mulla kyllä huiviksi, kun kärsivällisyys ei riittänyt sukkien vääntämiseen.

  VastaaPoista
 2. Kivat sukat ja toivottavasti ajavat asiansa. Kun tottuu ohuisiin sukkalankoihin, ei enää haluakaan neuloa paksuja sukkia ;).

  Minä olen ainakin sellainen viluvarvas että varpaat ovat jäässä miltei ympäri vuoden eikä siinä auta edes huopatossut :D.

  VastaaPoista
 3. Hii, minä pidän villasukkia kesät, talvet. Kaikissa muissa kengissäkin, paitsi korkkareissa ja sandaaleissa :D.

  Kivanväriset sukat!

  VastaaPoista
 4. Villasukat kesät talvet, kuten edelliselläkin kirjoittajalla. Ohuita lankoja on mun jämätkin mitä nyt olen yrittänyt neuloa pois, ei ne niin hyviä ole pipoihin ja lapasiin.
  Kuulemmma niillä neliskanttisilla puikoilla löysänneulojakin neuloo huomaamattaan pikkusen tiukempaa. Ootko kokeillu?
  Laskurissas on nyt just lukema: 000999!

  VastaaPoista