sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Terveisiä Tallinnasta ja hyvästit langanostolakolle...

Terveisiä Tallinnasta, tuosta käsityöntekijän ostosparatiisista.

Menomatka torstaina sujui hyvin, laiva ei keinunut juuri lainkaan ja pahoinvointipillereitä ei tarvittu. Myräkkä puhkesi onneksemme vasta kun olimme jo turvallisesti mantereen puolella. Tuuli olikin sitten melkoinen, en ollenkaan kadehdi perjantain iltalaivalla matkaneita, mahtoi olla aika keikutusta. Majoittauduimme Viru-hotellin kymmenenteen kerrokseen ja siellä kirjaimellisesti ikkunat paukkuivat kovassa tuulessa. Kova tuuli jatkui myös perjantaina, sää oli todella talvinen, satoi jopa lunta. Onneksi olimme osanneet varautua säähän asianmukaisin varustein, joten ihan mukavasti pääsimme kävellen vanhaan kaupunkiin, jossa on aina ihana tunnelma. Vaikka en kaupunki-ihminen olekaan niin jotenkin tunnen aina viehätystä kulkiessani näillä kapeilla kujilla, joilla on kuljettu jo todella pitkään, se historia viehättää....

Karnaluksissa piti tietysti käydä, minulla oli jopa ostoslista sitä reissua varten. Listan ohi tarttui ainoastaan kirjontakehys (jonka unohdin kotiin ja jota ilman en olisi saanut pisteltyä Fin-Ger RR:ää valmiiksi), lisää muovitaskuja edellisen postauksen kirjontakassiin, yksi vanha Cross Stitcherin lehti sekä 1 kg Regia Cotton sukkalankaa kahtena eri värinä ja lankaan sopivat bambuiset sukkapuikot... Listalla oli silmukkamerkkejä (noita ihania Cloverin kiinnimeneviä) sekä Addin bambupuikkoja sekä ristipistokangasta ja pari tokkaa DMC:n lankoja.

Kävin ensimmäistä kertaa myös  Ülemiste keskuksen ostarilla, josta löytyy Käsitöö Maailm. Liikkeessä on paljon ristipistokittejä ja sieltä ostin tuon DMC:n pellavakankaan, jota oli myynnissä vain 25 counttisena sekä valkoisen Hardanger-kirjontaan soveltuvan kankaan. Mielestäni kauppa oli aika hinnakas enkä sinne meinaa enää jatkossa taapertaa, ainoat erityisen halvat olivat vironvillavyyhdit (se paksumpi laatu), jotka lähtivät paljon halvemmalla kilohinnalla kuin Sada Marketista, niitä en sieltä kuitenkaan ostanut.
 Ihania nappeja löytyi Ingli ja Nööbi Poodista osoitteesta Sala Käik, vanhan kaupungin sokkeloisesta keskustasta.

Samalla reissulla löytyi myös hieman vahingossa Pronksi Lõngapoodi, jossa en ollutkaan koskaan vieraillut. Tuosta kaupastahan saa muun muassa tätä ihanaa ohuempilaatuista vironvillaa, jota tarttui mukaan 300g. Tämä heräteostos on kyllä ihan miehen syytä, sillä kävelin jo nappilöytööni tyytyväisenä kohti hotellia kun mies luki kyltin "Lankoja alakerrassa". Pakkohan siellä oli lähteä kipaisemaan.... Näistä langoista ei tule huiveja, vaan joku ihana asu, minulla kun on nyt menossa tämä ohuiden lankojen villitys.
Niin ja nämä langat haisevat muuten ihmeen "öljyisiltä". Ne tuulettuvat nyt pihalla mutta onko jollakulla jotain hyvää vinkkiä kuinka hajun saa pois? Eilen sitten viimeisenä villityksenä kävimme torilla, tämä on Tallinnan keskustori, josta löytyy kaikkea, myös lankoja oli vähän myynnissä. Mun suosikki oli ehdottomasti arbuusi paradiis, rakastanhan melooneja!
Torilta en lankoja ostanut mutta tunnustan niitä kyllä hiplanneeni. Sen sijaan torilta takaisin hotellille kävellessä kipaisin Liian Lõngad-liikkeen kautta, koska olin jo aikaisemmin huomannut, että siellähän myydään Mammukan minulle viime maaliskuussa synttärilahjaksi lähettämää Katia Sulka-lankaa. Nyt ostin sitä 3 vyyhtiä lisää aikomuksena tehdä itselle lämmikettä talveksi...
Lankaostoksia siis kertyi yhteensä 1 kg 450 g.... Aika paha. En tiedä uskallanko päivittää lankavarastoni kokoa ollenkaan.... Onneksi sain tehtyäkin matkan aikana jotain. Nimittäin Fin-Ger RR:N viides työ, sukellusta harrastava hirvi Sabinelle valmistui. hauska työ, jonka pistelin valmiiksi pojan nukkuessa illalla.

Neulottuakin tuli. Nimittäin poika haluaa myös täksi talveksi siililapaset, edelliset kun jäivät jo pieneksi. Näistä puuttuvat siis enää vain piikit ja kasvot... Lankana on Pirtin kehräämöstä ostettu ohut lanka kaksinkertaisena.
Matka oli siis mukava, talvinen ja kylmä. Oli ihana palata eilen illalla kotiin, jossa sää on ihan yhtä syksyinen ja viileä kuin tuolla meidän etelänreissulla! Rakastan tätä syksyn väriloistoa! Kuvassa pensasmustikkani ihanassa syksyisessä asussaan.

5 kommenttia:

  1. Kylläpäs alkoi Tallinnan matka-jalka vipattamaan kovasti. Voitko kuvitella etten ole vielä kertaakaan käynyt Karnaluksissa? Täytyisihän tämä epäkohta korjata...

    VastaaPoista
  2. Ja voitko kuvitella etten ole koskaan käynyt Tallinnassa !?
    Olen kyllä matkustellut euroopassa paljonkin mm.Englanti,Espanja,Itävalta,Portugali jne.
    mutta Viro on käymättä.

    Kaikesta mitä olen kuullut ja nähnyt olen päätellyt että tykkäisin varmasti Tallinnasta..
    Ostoksesi ovat oikein houkuttelevia,nuo napitkin niin somia.
    Monivärinen villalanka on mahtavan väristä.

    VastaaPoista
  3. Sulla vaikuttaa olleen oikein antoisa loma. Kävittekö syömässä missään kivassa paikassa, siis onko suosituksia?
    Mä meeen 28. pvä piipahtamaan ostoksilla.

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa hienolta lomalta. Karnaluksin houkutusten äärelle olisi ihana päästä uudelleen. Viimeksi pää sekosi kaikesta siitä lankamäärästä.

    Toi hirvi on aika hupaisa.

    Nähdään.

    VastaaPoista
  5. Kristiinalle ja muille nälkäisille; Virukeskuksessa on kiva ruokapaikka nimeltään Magic Buffee tai jotain sinne päin. Se on laste maailm-osaston vieressä. Siellä ollaan usein syöty lankahamstrausmatkoilla, ruoka on hyvää ja kohtuuhintaista, siellä voi valita syötävänsä niin, että näkee vaihtoehdot, ei siis listatilauksia. Suosittelen. Jos haluat jotain erikoisempaa niin Olde Hansa vanhassa kaupungissa on tietysti se paras paikka!

    VastaaPoista