maanantai 25. lokakuuta 2010

I did it!

Se valmistuiki sittenkin. Vähän jo meinasin alkaa itsekin epäilemään, mutta ihan hyvissä ajoin eilen illalla kymmenen maissa (silmät puoliummessa) vähän vielä höyryttelin valmista takkia ja tänään se lähti kortin kera Itellan hellään huomaan. Toivottavasti löytää tiensä perille äidin luo eikä lakon takia ainakaan myöhästy.

Luulen, että takki on turhan iso äidille. Lisäksi hihat on aika tönköt. En siis ihan heti meinaa tehdä samanlaista... Luulen, että tällä minun löysällä käsialallani on parempi pysytellä yksivärisissä tai raidallisissa neuleissa, jotta saan neulottua tiukempaa kiepauttamalla langan nimettömän ympäri (kiitokset vielä Neulomon Maaralle tästä vinkistä!). Sillä konstilla saa neulottua ohuemastakin langasta siistiä ja tiukkaa neuletta. Noh, tuli tästä nyt ainakin 840g miinusta lankavarastoon! Siis melkein niiden Tallinnan tuliaisten verran....

Pojan kanssa käytiin eilen ihastelemassa pienoisrautateitä. Poikahan on sellaista hinkunut jo ajat ja nyt ajattelimme, että ikää lienee sen verran ettei se heti hajoa. Siispä ostimme meille starttipaketin ja lisäksi hieman maisemointitarpeita. Äiti ne maisemoinnit tietty näpertelee, iskälle jää sähköpuoli. Toivottavasti saamme tästä kivan perheen yhteisen harrastuksen. Minä ainakin olen aina tuntenut vetoa näihin miniatyyrimaisemiin.Tästä aiheesta taatusti enemmän sitten, kun on jotain esiteltävää.

6 kommenttia:

 1. Waude, paita on hieno. Meikäläisellä menee hermo jo kirjoneulelapasia väkertäessä. Haaveilen kyllä kirjoneulepuserosta/takista, mutta vielä ei ole rohkeus moiseen riittänyt.

  VastaaPoista
 2. Nonni, hieno siitä tuli! Nyt kyllä äidin kelpaa.

  VastaaPoista
 3. Jopas jotakin, onpa hieno villatakki! Onnittelut tekijälle ja saajalle:)
  Hottentotti-kukka on kuin helminauhaa, tai siis nappinauhaa tms. Jännän näköinen, enkä ole minäkään tuollaista ennen nähnyt.
  Mä ostin tänään pienen kirjontatyön ja tilasin langat ryijyyn. Alkaa siis nämä neulahommat houkutella enemmän kuin puikot. Ne nyt jotenkin kyllästyttää. Ryijylankoja joudun odottamaan niin toivon sillä aikaa saavani keskeneräiset kutimet valmiiksi.

  VastaaPoista
 4. Unohtui tuosta rautatiestä sanoa, että se on tosi kiva harrastus. Mun serkulla oli semmonen ja me likat oltiin kateellisia. Sen huoneessa tuoksui sähkö kun junalla ajeltiin. Se tuoksu on elävästi muistissa.

  VastaaPoista
 5. Takista tuli upea :). Lopputulos on kaiken vaivan arvoinen ja takki on varmasti saajalle mieleinen.

  Minullakin on kirjoneuleessa ongelmana löysä käsiala enkä niitä ole viime aikoina viitsinyt tehdäkään.

  Pienoisrautatie on kiva harrastus. Miehellä on pieni rata ja pojat ovat rakentaneet sen muutaman kerran, mutta meillä ei oikein ole tilaa pitää rataa jatkuvasti esillä.

  VastaaPoista
 6. Juu, noista kirjoneuleista tulee aika raskaita. Minä olen ollut viime aikoina laiska, enkä ole viitsinyt semmoisia tehdä (ovat omaan käyttöön liian kuumiakin, kun olen "lämminverinen" :D, ja jälkikasvu on varsin halutonta käyttelemään neulomuksiani, sukkia ja tumppuja lukuunottamatta).
  Mutta ihan varmasti vastaanottaja tykkää tuommoistesta lahjasta, kukapa ei?! Siitä todella näkyy, että on nähty vaivaa ja tehty ajatuksen kanssa.

  VastaaPoista