lauantai 20. elokuuta 2011

Toivehousut

Olen ylittänyt itseni. Sain siis ommeltua myös ne maastohousut pojalle, joista kirjoitin edellisten ruskeiden housujen yhteydessä. Näitä tosin tuunattiin saajan toiveiden mukaisesti, eli etutaskuja suurennettiin reippaasti.

Nyt mahtuu avaimet, kivet ja kannot, kepit ja nenäliinat samaan taskuun. Muutoin housut ovat aivan samanlaiset kuin edeltävät ruskeat. Jos ihmettelette mikä kukka se siellä taustalla niin kauniisti kukkii niin vastaus on kasvihuoneessani biologisena tuholaistorjujana kasvava ryhmäsamettikukka. Luonnollisesti kasvatettu itse siemenestä.

Olen tuosta kukasta aika ylpeä, se on ensimmäinen samettikukkani ikinä, jota kasvatan, niitä on koko tomaattipenken pituudelta. Keltaiset pilkahdukset ovat muuten tomaatteja.. Kasvihuoneessa on paljon kaikkea herkullista. Suosikkini ovat nämä ihanat pisaranmuotoiset amppelitomaatit.

Muitakin tomaatteja tulee runsaasti, mikäli sää pysyy aurinkoisena ja ne ehtivät kypsyä kasvarissa. Kurkut valitettavasti menetin jo, alkuviikon sateisen sään takia iskeneeseen homeeseen. Odotamme innolla viinirypäleiden valmistumista, kaksi piskuista terttua on tulossa.

Aitoelämänlanka vetelee viimeisiään. Nämä kukat jaksavat aina ilahduttaa.

Ja sokerina kukkakavalkaadin pohjalla; tuoksuherne, jonka sain ensimmäista kertaa itämään ja kukkimaan.

Nämä ovat niitä Tarjalta tulleita siemeniä. Ensi vuodeksi niitä riittää myös ja silloin olen jo kokemusta rikkaampi. Pari hassutuspistelyä on hieman edistynyt. Käsitöiden hidas eteneminen johtui tällä viikolla siitä, että seisoin aamuisin reilun puoli tuntia tuossa meidän lähellä olevassa hurjassa risteyksessä tälläisissä tamineissa.

Turvasin siis vapaaehtoisesti koululaisten matkaa aamutuimaan, ja voi veljet millaista liikennekulttuuria näinkään! Ohitus risteysalueella, muutoinkin vaarallisia ohituksia (jos edessä ajaa mopo niin siitähän on autolla aivan pakko päästä ohi!), kovaa vauhtia ja täydellistä piittaamattomuutta suojatiestä. Noh, nyt lähden neulomaan miehelle puuvillapaitaa, juuri sitä mustaa, jota neuloin jo alkuvuoden harppurtapamisessa. Sain vihdoin purettua ja aloitettua hihanteistä ylöspäin uudelleen... Kyllä tämä tästä.

7 kommenttia:

 1. No on se kyllä ihan epistä, että sulla nuo ompeluksetkin päätyvät käyttövaatteiksi. Vielä joskus minäkin...

  Itsekin olen hämmästellyt tuota liikennekulttuuria. Tätäkin pientä umpikujan pätkää pidetään välillä jonakin kiihdytyskaistana. Ihme meininkiä.

  VastaaPoista
 2. Tärkeän syyn vuoksi olet luopunut käsityöajasta :) Vanhempainydistyksemme on yrittänyt saada edes keskikoroketta koulun lähellä olevalle suojatielle, mutta turhaan. Kunnan mielestä se kuuluu tiehallinnolle ja tiehallinnon mielestä kunnalle. Laittoivat sitten 50 rajoituksen aikaisemman 60 sijaan, mutta sehän ei ajonopeuksia 80:stä mihinkään pudottanut!

  VastaaPoista
 3. Pitäisi kaivella ompelukone itsekin esille, ajattelin itselle fleecehupparia hurautella kun alkaa ilmat viiletä :) Onpa herkullisen näköiset tomaatit, vesi ihan herahti kielelle. Meidän kylällä on koko läpikulku matkan 40 rajoitus, koulu siis sen tien varrella, ja kyllä kauhulla monesti katsonut miten välinpitämättömiä kuskeja vaan löytyy :( Onneksi ei ole sattunut mitään, ja nyt koputan heti puuta! Turvallista koulutietä ja reipasta syksyä toivoo Hilima

  VastaaPoista
 4. Sinä se ehdit tehdä kaikenlaista. Ei uskoisi, että ehdit käydä päivätöissäkin. Pistinpä blogiini tunnustuksen sinulle, vaikka niitä taitaa sadella vähän joka puolelta.

  VastaaPoista
 5. Makeet on nämäkin housut.
  Ja vau, mitä satokuvia!

  Kyllä kuulemma koulujen ympärillä melkoisia ralleja ajellaan. Ei auta kuin laittaa kädet ristiin ja toivoa parasta, nimim. *Yx jalankulkija*...

  VastaaPoista
 6. Hei Virpi!

  yritin laittaa Sinulle tänään s.postia mutta viesti palautui mun koneelle takaisin..mulla aina joskus tuo outlook Express tökkii.

  Olen Skeittari-pojan kanssa tulossa viikonlopuksi Helsinki Hookup 2011 tapahtumaan
  (= rullalautailun SM-kisat yms.)

  Olikohan joskus juttua että voitais tavata kun taas tuun pääkaupunki-seudulle käymään ? !! :)

  Jos huomaat tän viestin laitapa s.postia Lumiruusu@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Ja ensi vuonna kasvaa jättiläiskurpitsa!

  VastaaPoista