sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Kenkiä korjaamassa

Mulla on hyvät Sievin talvikengät. Ne on jo monta vuotta ollut käytössä mutta silti erittäin hyvässä kunnossa edelleen. Vetoketju vaan meni rikki.

Näillä ei voi kävellä ollenkaan kun vetoketju aukeaa joka askeleella. Onneksi muistin, että Tikatassa myydään noita vetoketjun liukuosia.

Pieni vempele, jonka saa kiinnitettyä vanhaan vetoketjuun koska se aukeaa tuollalailla "levälleen". Siispä ei muuta kun rikkomaan vanhan vetoketjun liukuosa.

Se ei muuten sähkötekniikan insinööriltä onnistunut joten piti tehdä ihan itse.... Joo, ei mee sähköjohtoja näissä kengissä....

Ja sitten uusi liuku paikalleen ja kas. Sehän toimii. Vähän on näillä jo käveltykin ja tuntuisivat toimivan. Testaan huomenna lisää. Mahtavaa! Hintaahan tälle korjaukselle tuli 23 euroa, mutta luulen, että saman olisi maksanut koko vetoketjun vaihto suutarissa. Onhan se nyt ainakin ekoilua kun ei heitä muuten käypäsiä kenkiä roskiin vaan saa niistä vielä käyttökuntoiset. Sitäpaitsi, sittenkun kengät hajoavat voi olla, että liukuosat ovat edelleen käyttökunnossa, eli saan ne säästöön jos joskus tulevaisuudessa tartten uudelleen.

Tikatan reissulla näin myös KristiinaS:n. Kristiina ystävällisesti diilasi minulle komean kasan muliinilankoja Tallinnasta. Nää on siellä niin halpoja, 38 snt/tokka. Täs olis taas langat pariin ristipistopprojektiin kunhan ehdin...Kiitos Kristiina!

Ompelin Kristiinalle kiitokseksi kahvikassin, JuhlaMokka-sellasen (ja kuvata en tietenkään muistanut). Kahvipusseja on kertyny niin paljon, että saan vielä monen monta kassia tehtyä. Tavote olis 1/kuukausi tänä vuonna. Kristiinan kanssa käytiin muuten syämässä superihanaa italialaista jäätelöä Itiksen yhdessä kahvilassa. Ai että oli hyvää, pitää poiketa toistekin!

6 kommenttia:

 1. Ihanan punaiset kengät,oikein väripilkut talven keskelle!

  Olit tosi tomera kun itse löysit "vara-osan" kenkiin ja vielä sain sen vaihdettuakin..

  Ihania lankoja ,mikähän siinä on että nuo muliilanka-tokat on niin ihania kädessä..

  Hetken katsoin kuvaa kunnes huomasin että siinä on sekä Anchorin -että DMC.n lankoja!
  -Mitähän jännää noista teet??
  Eikähän se blogiasi seuraamalla selviä aikanaan.

  VastaaPoista
 2. En yhtään ihmettele että sinusta löytyy suutarinkin vikaa ;). Ei noin kauniita kenkiä voisikaan heittää pois rikkoontuneen vetoketjun takia.

  VastaaPoista
 3. Mäkin kävin eilen itiksessä...Joo, se lista oli jäänyt vain päivittämättä, pahoittelen laiskuuttani :) korjasin asian, nyt uupuu vain yksi listasta...

  VastaaPoista
 4. No niin, mitäs mä sanoin, että ei se iskä ehkä kaikkea osaa;) On se vaan hyvä, että me naiset ollaan näin käteviä ja osaavia.
  Kannattaisko laittaa Sieville viesti, että tietäisivät laittaa vetoketjut sillä lukkopiikillä tuleviin kenkiin.

  VastaaPoista
 5. Mainiota suutarointia; kyllä kannatti!
  Ja kateeksi käy noita lankavaraston kasvattajia - miten ne värit näyttääkin lankadokissa/-kerillä aina niin hyviltä ;).

  VastaaPoista
 6. Juu, siitä haastattelusta: paljon mahdollista, paljon mahdollista :). Esitteli itsensä kyllä freelanceriksi, ja kertoi, että on lukenut blogiani jonkin aikaa. Aika hyvin tuntui siihen tutustuneen, kenpä tietää, mitä kautta oli sinne osunut. (Osuvat joskus kyllä hakujenkin kautta, kuten "pappi" tai "uskonto" - jälkimmäinen näkyy profiilissani.) Mikäs siinä, aina on mukavaa, kun jotakuta kiinnostaa, ja aina sopii toivossa elää, että toisi pari satunnaista lukijaa lisää ;D, ettei tarvitsis "yksin" bloggailla. (Tämmöistä arveli joskus vuosi sitten yksi Kotimaan toimittaja, joka houkutteli minua mukaan Kotimaan blogisteihin. Hän avasi keskustelun kirjoittamalla s-postiini, että "mitäs täällä yksin bloggailet". Heh. Eipä ole tullut mieleen, että olisin ihan yksin ollut, onhan meitä täällä, käsityömaailmassakin, ihmisiä ;D.)

  VastaaPoista