sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Syksy saapui vihdoinkin

Nimittäin meidän eteisen seinälle. Eli seitsemäs Hassutustyö on valmiina.

Jälkipistoja oli tuhottomasti, se meinasi vähän hyydyttää. Mutta nyt se on valmis ja hyvä niin. Ja näitä töitähän oli muuten kaksi samanlaista tässä hassuttelussa. Ristipistoileva kaimani tosin pisteli omansa jo aikoja siiten valmiiksi... Riensin sitten samantien pistelemään toista syksyistä aihetta. Pienempää syystaulua, joka on melkein kopio tuosta isommasta. En ollut aikaisemmin huomannutkaan, että nämähän ovat melkein samoja malleja.

Tässä maisemassa on maailma vain kellahtanut peilikuvaksi, talon pihaan on saatu aita, arvatenkin noita peuroja torjumaan.... Ja talon kissa tykkää näköjään istuskella aidalla, sulassa sovussa harakan kanssa...! Siis todella tylsää, mutta teen nyt tämän kun olen sen hankkinutkin. Mutta ärsyttää. Juuri tästä samojen mallien kopioinnista Lumiruusu puhui minulle elokuisella vierailullaan. Tuolloin vielä ajattelin, että enpä ole huomannut moista, mutta nyt olen! Aika hassua, etten tajunnut asiaa edes silloin tammikuussa kun aloittelin näitä töitä.

Syystaulu ehtii olla vähän aikaa syksyisenä koristeena. Ihan kiva oli päästä hetkeksi eroon näistä mansikoista, jotka olen tehnyt jo vuonna 2004. Näin kesäinen kuva ei sovi tähän hetkeen.

  2004 aloin keräämään tälläistä sarjaa, jossa taulut vaihtuisivat vuodenajan mukaan. Nyt taulusarjasta puuttuu enää kevät-taulu. Se on keskeneräisenä hassutustyönä tuolla odottelemassa varmaankin ensi kevättä... Hassutustyöt ovat nyt puolivälissä. Tämä kesäinen pieni seinävaate on nimittäin puoliväliin tehty.

Mutta kun mansikka-aika loppui niin eipä tehnyt enää mieli tätä pistellä. Saas nähdä joutuuko sekin odottamaan valmistumistaan ensi kesään... Syksyisen taulun jälkeen pääsen joka tapauksessa kiinni jouluisiin pistelyihin, ihanaa!

Kasvihuone on ankean näköinen. Siivosin tomaatit pois ja kannoin pestyt ruukut sisään talvelta suojaan. Tämä huone on kyllä oiva varasto myös, minullakun on näitä ruukkuja ziljoona... Muutama kasvi talvehtii kasvihuoneessa myös.

Ja loput tomaatit kypsyvät keittiön pöydällä. Omenat saavat tomaatit kypsymään nopeaan. Paljon on siis syötävää vielä jäljellä!

Pelargonit kannoin sisälle ja niille laitettiin nyt ensimmäistä kertaa oikein kasvivalot. Nyt niitä on jo niin paljon, etteivät saaneet kaikki ikkunapaikkaa. Ja sitruspuutkin ovat kasvaneet ihan komeisiin mittoihin.

Huh, tulipa pitkä postaus. Kiva jos jaksoit lukea loppuun asti!

10 kommenttia:

 1. Siis H-I-E-N-O tuo ristipistotaulu! Ihania antimia olet saanut kasvihuoneesta.

  VastaaPoista
 2. Nam, omia tomaatteja vielä lokakuussa :) Kasvivaloja pitäisi hankkia, jos vaikka jokin kasvi jaksaisi elää hoitamattomuudessani ihan talven yli :D

  VastaaPoista
 3. Voi elämä noita sun ihania ristopistotöitä! Olen kade. Meilläkin loimottaa jo kasvivalo, mutta orkideoille. :)

  VastaaPoista
 4. Nam, omat tomaatit on ihan parhaita. Itse en tosin ole vielä kertaakaan kasvattanut, mutta äidin luona päässyt herkuttelemaan. Josko ensi kesänä olisi omiakin =)

  VastaaPoista
 5. Oi tuosta pistelystä tuli hieno! Syysihminen tykkää. Vaan mallin suunnittelija ei ymmärrä mitään kissoista: meidän katti ainakin sekoaa täysin nähdessään pihalla hyppelevän harakan, menee melkein ikkunalasista läpi. Ei takuulla istuisi rauhassa aidalla harakan kanssa. Meilläkin jäi tomaatit kypsymättä: kälyltä jo pyysin ja sain säilöttyjen vihreiden tomaattien herkkuohjeen, mutta kun viikonloppu meni sairastaessa, taisi jäädä kokeilematta.

  VastaaPoista
 6. No,ihan varmasti jaksoin lukea tekstin läpi ja suurimmalla mielenkiinnolla :)
  Syystaulut on kumminkin molemmat oikein kauniita ,eikös ?! :) :)

  Olet ollut todella ahkera,en voi kuin ihailla!

  -nam,mitä tomaatteja !

  VastaaPoista
 7. Tomaattikuva on herkullisen näköinen. Minä kun en hirveästi ymmärrä kukkien päälle, mutta vihannekset ovat niin kauniita ja värikkäitä!
  Syyspistely on ihana, ja monta kivaa juttua näköjään tekeilläkin.

  VastaaPoista
 8. Upeita ristipistotöitä! Mä pidän tuosta systeemistä, että joka vuodenajalle on oma taulu :)
  Ja juu, meidänkin kissa sekoaisi nähdessään pihassa hyppelevän harakan; se painelisi karkuun ja piiloon johonkin lankakerien joukkoon ;D;D Eikä tämä pikku otus ole kuin 10 kilon kolli...

  VastaaPoista
 9. Voi valtavaa miten nuo ristipistotyöt ovatkaan kauniita kaikki!Niin mehevän nököisiä hedelmiä. Kukista minäkin kovasti tykkään!

  VastaaPoista
 10. Kaunis tuli syystaulusta! Katopas vain, että ovatkin samanmoiset tosiaan nuo kuvat...

  VastaaPoista