sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Valmista pukkaa

Nimittäin hassutusrintamalla sain valmiiksi olkkarin seinälle tulevan vuodenajan mukaan vaihtuvan seinävaatesarjan syksyisen osion.

Sillä on hyvä paikka tässä olkkarin takkanurkkauksessa.

Nyt pitää saada vihdoin valmiiksi ensi kevääksi myös se ison seinävaatesarjan kevät-taulu, joka on yksi noista hassutustöistä. Näistä pikkutauluista on ollut valmiina vain se kevät-versio jo jonkin aikaa joten olen ripustanut sen aina keväällä eteiseen.... Noh, ensi keväänä meillä on se isokin keväinen vaate valmiina!

Isänäivä lähestyy, joten neuloin iskälle sukat.

Lankana on Pirtin kehräämön sukkalanka, jota kului 120g. Ja uskokaa tai älkää, mutta toinen sukka painaa 20 g enemmän kuin toinen. Tarkistusmittauksessa huomasin, että toisen varsi on 2 kerrosta lyhyempi kuin toisen, mutta ei se silti mielestäni 20 g:n eroa selitä. Ilmeisesti neuloin toisen tiukempaa neuletta tai jotain.. Nyt lankavarasto on sitten alle 45 kg:n. Eli kutistunut tänä vuonna reilut pari kiloa.

Siispä uutta sukkaa tulemaan ja ristipistohassutuksissa siirrytään jouluisempiin tekemisiin. Seuraavaksi välipalana tämä pieni jouluinen kirjontatyö. Saas nähdä kuinka sen viimeistelen kun en ole vielä löytänyt sopivaa kehystä tai pientä lapiota.... Ja sukan väri tulee siis olemaan musta. Saatte arvata kenelle ne tulevat!

6 kommenttia:

 1. Oletpas tehokkaasti pistellyt, hieno taulu! :) Ja taas mustaa puikoille, huh huh... Jee, ens viikolla taas harppuilemaan! :D

  VastaaPoista
 2. Ihana tuli tuosta syksyisestä taulusta. Todella kaunis.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut lankavaraston supistumisesta :) Huh, mustaa lankaa pimeimpään vuodenaikaan, ei onnistuisi minulta.

  VastaaPoista
 4. Kaunis ja nostalginen tuo syksyinen ristipistotyö. Villasukat ovat mukavan näköiset.

  VastaaPoista
 5. Syksypistely on nätti mutta onpas se pieni, takka antaa sille niinku koon, mä luulin ett noi on isompia.
  Pian tavataan!

  VastaaPoista
 6. Kaunis on, mutta samat oli aatokset kuin Kristiinalla. Isommaksi siis luulin. Vaan on tuossakin ollut pistelemistä...

  VastaaPoista