torstai 22. joulukuuta 2011

Talvipäivänseisaus

Niin se vaan on joulukuukin rientänyt kohti loppuaan ja tänään on vuoden pimein päivä. Vaikka täällä maan eteläosissa ei kaamosta olekaan niin pimä on silti. Nyt on onneksi ollut pari päivää pientä pakkasta ja maassa on pieni kuura. Lunta odotellaan edelleen. Eilen oli viimeinen ratsastustunti ennen joulun pyhiä ja vein Liisa-opelle lahjaksi sukat.

Ohje on Novitan 2010 lehdestä ja lankana 7veikka, jota kului 100g. En ole aikaisemmin pahemmin muuta kuin perussukkia neulonut ja yllätyin kuinka kauniin lopputuloksen saa ihan yksinkertaisella mallilla. Näitä voisin vaikka neuloa lisää. Sormia suorastaan syyhyttää neuloa jotain tämäntapaista toistekin.

Olemme myös leiponeet. Tänään kasasimme piparkakkutalon. Koska meidän miehet inhoavat syödä kuumennetulla sokerila kasattua taloa niin urheasti kasasin tänäkin vuonna talomme sokerikuorrutteen avulla. Lopputulos muistuttaa purkutuomion saanutta tönöä, joka taitaa romahtaa heti kun katon lumikuorma käy liian painavaksi.

No, sokerikuorrutetta on ainakin niin paljon, että luulisi talon maistuvan, vaikka romahtaneena. Huomatkaa muuten pihamaalla käyskentelevät hevoset. Talon väki on vaurastunut ja saanut hommattua kaksi kavioeläintä porsaansa seuraksi.

Nyt tämä blogi hiljenee hetkeksi viettämään keskitalven juhlaa. Oikein hyvää talvipäivänsisausta kaikille!
KristiinaS:ltä saamani erittäin kaunis lumihiutalekoriste, josta en saa sitten kirveelläkään parempaa kuvaa...

10 kommenttia:

 1. Kauniin suloiset sukat!
  Rauhallista joulua ja kaikkea hyvää vuoteen 2012!

  VastaaPoista
 2. Oikein ihanaa joulua ja käsityörikasta uutta vuotta =D

  VastaaPoista
 3. oot sentään lumihiutaleen laittanut kuuseen, Anittalle piti asiasta huomauttaa ku näin kuvassa hiutaleen korttipinossaan. Höh, kuuseen tai johonkihan se kuuluu.
  Eilen näin ekan hepan täällä, tai oon siis yhden nähny parikin kertaa, se vetää sellaisia vankkureita, mutt miten mä en oo sitä hepaks ajatellu.
  Hyviä pyhiä koko porukalle.

  VastaaPoista
 4. Valoisampaa vuodenaikaa kohti mennään. Mukavia keskitalven pyhiä :)

  Meillä piparirakennelmissa on niin paljon karkkia, että varmasti maistuvat. Jostain kumman syystä vähiten koristeltu pohja vain meinaa jäädä syömättä ;)

  VastaaPoista
 5. Rauhallista, maukasta ja lankaisaa joulua!
  t.keuhkotautinen

  VastaaPoista
 6. Rauhallista Joulua! Ja kiitokset, että lisälankojen sijasta toivottelit pienempää lankavarastoa. Se olisi jokseenkin tervetullut!

  VastaaPoista
 7. Kauniit sukat ja hauskat piparihahmot :).
  Ihanaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 8. Kauniit ja lämpöiset sukat. Ihana tuo lumihiutale.

  Hyvää joulua!!

  VastaaPoista
 9. Minulla on töissä tuo sama sukkamalli Nallesta työn alla. Ohje on tosiaan niin yksinkertainen ettei lopputulosta uskoisi tuonnäköiseksi. Nyt laitan kotona puikot naftaliiliin ja palaan juurilleni eli ristipistojen pariin. Meinaan aloittaa 31 hassutustyötä.

  VastaaPoista