perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kaakatusta ja kierrätystä


Eilen meillä vietettiin ratkiriemukas ilta grillaamisen ja harppuilun merkeissä. Tyypilliseen tapaani unohdin kuvaamisen kokonaan, joten nyt on heittää kehiin kuvia vain saamistani lahjuksista. Nele ehti ensimmäisenä luovuttamaan minulle ensinnäkin nuo viime viikon tapaamisessa ostamani sukkalangat, yhteensä 300g plussaa varastoon. Ja ihanaa oliiviöljy-saippuaa, tuoksu on mahtava ja saippualle on aina käyttöä. Kiitos Nele!

Toisena ehti Daniela, joka oli kasannut minulle kiitokseksi parista ristipistotapaamiskyydistä ja muusta emännöinnistä oikein mahtipaketin. Danielan omatekemiä kortteja ja ihana villainen kukka-koriste, Mirabilian malli ja 300g Tempoa. Paljon kiitoksia Danielalle myös! Tämä kuukausi siis räjäytti lankavarastoni uuteen kasvuun ja nyt onkin todella tiukka paikka päästä edes vähän neulomaan pois ettei kaikki saatu lanka jää plussaksi. No, onneksi jotain on jo valmistunutkin, mutta siitä myöhemmin.

Myös Rouva Huopatossunen lahjoi emäntää neulomillaan "ihme-tossuilla". Nämä on tehty sekä virkkaamalla että neulomalla. En sitten yhtään ymmärrä kuinka, mutta ovat kuulemma äärimmäisen yksinkertaiset tehdä. Tiedä sitten siitä, murtta tossut ovat kauniit, ihanan väriset ja juuri oikean kokoiset. Lankana on ihanan pehmeää Maijaa. Kiitos kaunis myös näistä tossuista. Iltahan oli harppumaiseen tapaan ratkiriemukas, paljon hyvää syötävää sisältävä tapaaminen, jota muistellaan vielä pitkään! Onneksi myös naapurit kestivät laadukkaat juttumme ja muuten vain välillä hieman kovaksi yltyneen kaakatuksen...

Tänään sain yllätyspostia Katrilta. Joskus viime syksynä ihmettelin kuinka voin laittaa lankoja sellaiseen muovitaskumaiseen kansioon, siis muliinilankoja. Nämä ovat ne välineet, jotka minulta puuttuivat ja Katri lähetti niitä minulle, koska ovat hänen varastossaan ylimääräisiä! Olin jo koko Gold Conseptit unohtanut, mutta heti muistui mieleen mihin tarkoitukseen nämä ovat. Pitää vain perehtyä tarkemmin näiden käyttöön kunhan ehdin... Kiitos Katri kivasta yllätuksestä!

Muutakin kierrätettyä löytyy tästä talosta. Esimerkiksi yllä olevan kilpikonnien kesäkodin häkki-osuus on ystävältäni saatu vanha pupun ulkoiluhäkkinä ollut häkki, jonka laajensimme kilpikonnien kesäkodiksi toisella ulkoaitauksella.

Aurigonsuojan virkaa ja konnien majan virkaa toimittaa talomme ulkolaudoituksesta ihan itse kasaamani katos, joka oli alunperin poikani pikkuautojen autokatos, mutta autoleikkien loputtua päätyikin kilpikonnien katokseksi. Varsinaista kierrätystä siis!

Yllä miehelleni taannoin neulomani paita, josta herra kulutti kyynärpäät puhki vajaassa vuodessa.... Paidan loppuosa oli hyvää neulosta vielä, joten siitä ommeltiin viikon alussa pojalle uusi tyyny sängyn päälle. Samalla ompelin pari muuta tyynyä itselleni tehdyistä täysin käyttämättä jääneistä kammotusneuleista (punakirjavat tyynyt). Tyynyt tulivat heti käyttöön, kuten allaolevasta kuvasta voi päätellä... Oikealla alareunassa olevan kala-tyynyn olen ommellut koulun käsityötunnilla 5. luokalla....

Tämän kesän uutuus-kukkaruukut ovat mieheni vanhat vaelluskengät, jotka sain dyykattua roskiksesta parempaan käyttöön juuri ennen roska-auton syövereihin joutumista. Tälläinen kukka-asetelma on ollut haaveenani jo pitempään, mutta nyt vasta joku hylkäsi tähän tarkoitukseen sopivat popot.

Mutta, nyt lähden epätoivoisena neulomaan sukkia, jotta saisin edes jotain miinusta tälle kuulle... Hyvää viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

 1. Huomasinkin nuo kengät portailla ja piti kommentoida että ihana idea... no empä sitten siinä tohinassa enää muistanut :)

  Mervi

  VastaaPoista
 2. Kiitos emännälle vielä tätäkin kautta :) Oli tervetullutta vaihtelua pihatöihin.

  Tyynyillä on aina käyttöä ja mitä niitä käyttökelvottomia vaatteita kaapissa säilömään.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset vielä emännälle, oli tosi hauska ilta!
  Ja kotiin tuomisina vain kaksi hyttysenpuremaa. Tosin toinen on kaulassa ja näytän ihan vampyyrin puraisemalta... ;D

  VastaaPoista
 4. Hauskat kukkakengät:)
  Voi juku, teillä on ihka eläviä kilppareita ja vieläpä aika isokokoisia, ainakin tuo näkyvillä oleva!
  Käsityötapaamisenne kuulosti tosi kivalta, olispa kiva jos olisi tuollainen porukka lähistöllä, jonka kanssa kokoontua.

  VastaaPoista
 5. Ihanilla lahjoilla sinua onkin lahjottu ja tapaamisenne kuulostaa mukavalta :) Kukkakengät on vallan hauska keksintö. Neulomisen ja pistelyn iloa ja aurinkoista kesän jatkoa toivoopi Hilima

  VastaaPoista