tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kerta kiellon päälle

Kuten jo aikaisemmin totesin harppusisareni Nele on muuttopuuhissa ja myy varastojaan. Ja minä olen humanitaarinen ihminen.

Kuvasta puuttuu kaksi kerää Any sukkalankaa, joista pitää reissussa tehdä pojalle sukat. Kokonaissaldo siis kilo plussaa... Lopputulema on, että en pääse ikinä lankavarastostani eroon.

Jotain on sentään valmistunutkin. Ensinnäkin pesukinnas pellavasta, näitä neulon ja virkkailen kun katselen poikani kauko-ohjattavien lentokoneiden lennätystä.

Ja sitten siitä ihanasta Wollmeise-vyyhdistä, joka siis painoi vyötteen mukaan 150g. Sain sukat, tällä kertaa kivalla palmikolla varustetut perussukat, joihin lankaa kului 90g..
Sukat sointuvat näemmä kauniisti oven edessä olevaan ruohomattoon...Malli on Neulomolaisten sukkakirjasta, mallin nimi kiemurtelevat kuviot miehelle ja mallin on suunnitellut Teppana. Nyt näiostä tuli kiemurtelevat kuviot naiselle. Ihana malli, kiitos Teppanalle sukkien ideoinnista. Samalla mallilla voisin tehdä useammatkin sukat. Neulojan matematiikkaa tarvitaan siinä kun katsoin jämälangan puntarilukemaa. Vähän yli 80g, eli saan toiset melkein samanlaiset sukat...

Mansikka-aika on parhaimmillaan. Meillä on jo 20 kg marjaa pakasteessa. Tänään viimeksi pakastimme 10 kg. Lienen lukenut liian monta Ralf Königin sarjakuvaa,

mutta mansikkaista kesän jatkoa silti kaikille!

3 kommenttia:

 1. Tuota, mullakin olisi lankoja myynnissä... *vink vink* :-)(Ainakin Novita Ibizaa ja Heleniä ja Rose Mohairia. Yksittäiset kerät Kitten Mohairia, Softya ja jotain oranssia hapsuista/pörröistä tekokuitua)

  VastaaPoista
 2. Mutta kyllähän sinä sitä lankaa koko ajan kulutatkin... :)
  Ihanan värisiä nuo kaikki vihreäsävyiset kerät.Ihan mun värejä...
  Ja kauniit sukat. Itse en tykkää mistään kovin "rimpsuisista", noissa on tuollainen sopiva pienimuotoinen koristus!

  VastaaPoista
 3. Ei kai se lankavarastokaan voi koskaan olla liian iso? Ei ainakaan rp-varasto ole... Nätit on sukat!
  Mutta 20 kg mansikoita jo pakkasessa! Olen kade, meillä ei ole yhtään. Itse en sattuneesta syystä pysty poimimaan, mies vaeltaa toisen pojan kanssa pitkin poikin ja vanhin poika ei ole yhteisöhalukas. Joudun siis pakottamaan. Emma onneksi suostuu mansikoiden itsepoimintaan ihan mielellään :) Ensi viikolla alkaa meilläkin mansikka show :)

  VastaaPoista