perjantai 20. heinäkuuta 2012

Ihanat Alpit

Terveisiä Itävallasta ja Alpelta. Vietimme huikaisevan ihanan reilun viikon ajan pääasiassa Dorfgastainissa ja sen lähialueella. Katsastettua tuli myös Salzburg, joka oli ensimmäinen matkakohteemme.
Vietimme kaupungissa yhden kokonaisen päivän, jolloin kävimme tutustumassa paikalliseen linnoitukseen Festung Hohensalzburg, joka oli upea kohde korkealla vuoristossa upeilla näkymillä.

Salzburg on pelargonioiden kaupunki.

Joka paikka on pullollaan upeita pelargoni-istutuksia. Lankakauppakin löytyi, mutta se oli sulkeutunut 10 minuuttia ennenkuin ehdimme paikalle. Näyteikkunasta katsottuna tarjolla oli paljon Langin lankoja.
Kävely Mirabelle-puistossa kuitenkin lohdutti. Kuinka kaunis renesanssipuutarha se onkaan!


Seuraava majapaikkamme sijaitsi Dorfgastainissa, tarkemmin sanottuna Berglissä, vuoren rinteellä olevassa huoneistohotellissa.

Apartements Hartlbauer oli meidän perheelle erittäin mieluisa majapaikka. Parvekkeelta oli upeat näkymät, huoneet olivat siistit ja ihan ok varustellut. Perhe Meikl oli ystävällistä porukkaa ja pihalla oli jopa mahdollisuus ampua jousella. Sitähän oli sitten pakko kokeilla.

Yllättävän vaikeaa, mutta juniorille erittäin mieluisaa iltapuuhaa. Saatte arvata kuinka mukavalta tuntuu kun tuo jousikättä pitelevän käden (musta) suojus luiskahtaa pois paikaltaan ja jänne osuu käteen... Mustelma on jo paranemassa....Säät olivat vaihtelevia, joten olen sekä neulonut kauniita alppimaisemia ihastellen,


että pistellyt pilvessä,
tutustunut paikallisiin,
sekä vaellellut alppimaisemissa, joka oli korkeaan vuoristoilmaan tottumattomalle aika rankkaa puuhaa, onneksi ylös pääsi hissillä.

 Alaspäinhän sitä aina pääsee...
Lähellä sijaitsevia mielenkiintoisia matkakohteita olivat vanha kelttien ajoilta perua oleva suolakaivos Salzwelten Salzburg

ja maailman suurin jääluola Eisriesenwelt. Jääluolassa ei saanut kuvata, mutta paikka on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Lämpimät varusteet mukaan jos innostuitte menemään!
Gollinger-vesiputous
Sää oli melko viileä ja joka päivä satoi. Ei haitannut meitä, olemme tottuneet viileään ilmastoon emmekä oikein toimi kunnolla liian kuumassa. Tästäpä syystä villasukat jalassa neuloen aloin haikailla villalankojen perään ja avasinkin suuni yhdessä hiljaisessa rinneravintolassa ja tarjoilija tiesi kuin tiesikin lähimmän paikallisen lankakaupan. Maanantaina kun vaihdomme majapaikan Dorfgastainista takaisin Müncheniin
niin käväisimme lankakaupan kautta. Reissusta ei ole kuvia, mutta saalis, lisättynä myöhemmin Münchenistä ostetuilla langoilla on tässä.
Itävallasta Molly Socks sekä color Flow-sukkalankaa, Saksasta Lana Grossaa, Jawoll Magicia ja Langin merinoa.
 Münchenissä vietimme yhden kokonaisen päivän ja se meni kyllä shoppailun puolelle. Paitsi että ostin uudet työkengät ja uuden lippiksen retkeilykäyttöön löysin myös ihania neulekirjoja paikallisesta lankakaupasta.

Nyt on pakko opetella saksaa, ainakin sen neulesanaston verran. Puutarhaliikkeessä kävimme jo Itävallan puolella, koska etsin jotain ihanaa uutta pelargonilajiketta kokoelmaani. Eipä löytynyt, taitaa olla pelargonisesonki jo ohi siellä päin maailmaa. Mutta unikonsiemeniä löytyi.

Ensi kesänä katsotaan sitten minkälaisia unikkoja ja sormustinkukkia näistä kasvaa.Talvenkestäviksi mainostetut kaktukset on jo kylvetty, katsotaan josko saan ne itämään.

Huomionarvoista Itävallassa matkustaeesa on, että kaupat menevät suhteellisen aikaisin kiinni. Klo 20 mennessä jo kaikki kaupat ovat sulkeneet ovensa, erikoisliikkeet kuten lankakupat jo aikaisemmin.

Postaus lienee jo nyt tarpeeksi pitkä, joten matkan aikana valmistuneet käsityöt esittelen myöhemmin. Hienoa jos joku jaksoi lukea koko postauksen...

8 kommenttia:

 1. Tää sitten haluaa nähdä nuo tuomasi neulelehdet. Jookos?!

  VastaaPoista
 2. Minä myös! Tuo lehdet Jumboon!
  t.kielipoliisi :D

  VastaaPoista
 3. Voi miten hieno matkakertomus, ihanissa maisemissa olette olleet!!! Voi kun joskus tuonne(kin) pääsisi!
  Lankaostoksesi ovat vielä maltillisuuden rajoissa;) Kivoja lankoja ostitkin matkamuistoksi.
  Jään odottelemaan valmistuneita matkakäsitöitä...

  VastaaPoista
 4. Minä ihan pidättelin henkeäni lukiessa, että et kai sinä taas kyennyt olemaan ostamatta lankoja. Onneksi et. Lehdet näyttävät mielenkiintoisilta.

  hoo

  VastaaPoista
 5. Nyt olen kyllä kateellinen. :) Ihanalta reissulta kuulostaa, ja maisemia on varmasti riittänyt katseltavaksi...
  Ja erittäin hyvät lankatuliaiset!

  VastaaPoista
 6. Eihän sitä langanostolakossa reissulla pidä olla. Hienoja lankoja oletkin löytänyt.

  VastaaPoista
 7. Kiva, että kumminkin pääsit lankakauppaan. Nuo neulemallit näyttävät kauniilta. Minäkin haalin unikonsiemeniä ensi kesäksi, mutta unohdin ne pihalle ostamaani kukkalaatikkoon ja sadehan ne ehti kastella. Nakkelin sitten mitä vettyneistä pusseista löysin tuonne peltoon, että saas nähdä itääkö yksikään unikko... Ehkä ensi keväänä pitää olla aikaisemmin siemenostoksilla ja ostaa uudet siemenet =D

  VastaaPoista