sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Puutarhatuoli viimeinkin pisteltynä!

Lennun uutta blogia lukiessani viimeistään huomaan taas sen, että tekee mieli päästä eroon turhasta tavarasta. Ajatus on toki hautonut päässäni jo pitempään kuin tämän vuoden ja nyt olen vihdoin alkanut saada jotain konkreettista aikaan. Yksi tavoitteistani on ollut tehdä pois keskentekoiset työt, jotta pääsen joskus siihen tilaan, että voin aloittaa uuden työn innoissani ja tehdä sen alusta loppuun samalla innolla. Nyt olen yhtä tavoitetta lähempänä.

Viime vuonna aloitettu ristiopistohassutus, se viimeinen keskeneräinen niistä on nyt pistelty. Ihana tunne! Olen halunnut saada sen jo pitkään valmiiksi. Viimeistely vie vielä oman aikansa, tämä on niin askartelupainotteinen työ. Pitää odotella liiman kuivumista ja muuta sellaista. Mutta tämän vuoden puolella senkin on valmistuttava, tuolin pohjapalaan kirjottu vuosiluku sen vaatii...

Nimi näyttää kuvassa todella epäselvältä. Se johtuu siitä, että flunssaisena unohdin lukea ohjeet ja pistelin ajatuksissani kankaalle kahdella säikeellä yhden yli. Mietin, ihmeissäni mikä tässä oikein mättää ja sitten kun tajusin niin vuosiluku olikin jo paljon helpompi rasti. Kuva on muutenkin epäselvä. Tolla mun kameralla ei kertakaikkiaan saa selviä lähikuvia. Ei vaikka osaiskin kuvata. Miehen kameralla sais, mutta en osaa siirtää niitä blogiin... Onneksi kuitenkin jätin tuolin selkänojan pistelyn viimeiseksi niin siihen tuli jo siistimpi teksti.
Vihdoinkin minulle aukeni yhden yli pistelyn salat! Vähän sitä piti ihmetellä kuinka ne pistot oikein saa muodostumaan, mutta onnistuihan se sitten lopulta. Nyt keskeneräisiä kirjontatöitä on enää nämä kaksi Neleltä tullutta.
Asiantilasta onnellisena aloitin hyvällä omallatunnolla uuden syksyisen pistelyn, syyskuun siitä pistelemästäni kuukausisarjasta.
Tämä edistyikin jo mukavasti, olen siis oppinut pistelemään telkkaa katsellessa, mutta vain näitä todella yksinkertaisia malleja.

Keskeneräisyyden kimpussa olen myös lukurintamalla. Saatuani luiettua Anna-sarjan ensimmäisen osan Annan nuoruusvuodet päätin lukea loppuun jo yli vuoden työn alla olleen Sofi Oksasen Puhdistuksen...
Kirja ei siis ole huono, mutta jostain syystä se aina jää jalkoihin kun käyn kirjastossa. Vanhempien kirjoilla kun ei ole palautuspäivää...

Hyvää alkavaa syyskuun ensimmäistä viikkoa kaikille. Nyt nautitaan syksyn kuulaista päivistä ja siitä sateen rummutuksesta ikkunaan tai kattoon. Onpahan ainakin hyvä syy istahtaa pistelemään ja neulomaan!
10 kommenttia:

 1. Voi että, puutarhatuoli jo tuossa vaiheessa!! Jeee.

  Syyskuu-pistely on niin nätti ja syksyinen myös.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta kommentista blogissani ! :)

  Tosiaan kesä meni ja ihanat muistot jäi taas aurinkoisesta päivästä siellä teidän puutarhassa :)
  Mä muistan vieläkin ne punaiset ruusut etelänpuolen seinustalla ja ne valtavat vadelmat !
  Ja viinirypäleet kasvihuoneessa :)

  Aivan mieletön on saamasi paketti - tuo Stoney Creekin numero on kyllä puutarhurin unelma.
  Kansikuvan malli on kivoimpia puutarha-aiheisia joita oon koskaan nähnyt.

  Ja voi miten hienoa kun oot saanut tuolin pisteltyä..siitä tulee kyllä upe pari ekalle tuolille :)

  VastaaPoista
 3. Minäkään en tykkää jos on monta keskeneräistä. Olis jo paineita saada se Lumikki alta pois...
  Tuosta tuolista tulee varmasti tosi hieno, kiva nähdä se sitten valmiina.
  Mua harmittaa jo kun kohta on aina niin hämärää etten saa kunnollisia kuvia otettua ...vaikka muuten siis syksy niin kivaa aikaa onkin!
  September-mallista tulee ihana, just mun lempparivärit. :)

  VastaaPoista
 4. Oi ihana syyskuu, pistely on niin nätti! Jännä nähdä, millainen tuolista tulee.
  Minäkään en tykkää keskeneräisistä töistä. Jokin isompi työ voi kyllä rauhassa olla kesken, mutta mielellään ei monta pientä.
  Syksypistelyssäni käytin kurpitsoissa ohjeen suosittelemaa kahta eri dmc:n oranssia. Ohjeessa olikin kaikki suositellut dmc:tä.

  VastaaPoista
 5. Tuosta tuolista tulee kyllä tosi upea. En kyllä yhtään ymmärrä miten eräät osaavat niitä kasata. Voin suoraan sanoa, että minulta ei onnistuisi =D

  VastaaPoista
 6. Ihmettelit tuota kehtuuttaa sanaa. Se on muunnos sanasta kehdata. Itä-Suomessa nyt ainakin sanotaan ettei kehtaa, jos ei viitsisi jotain tehdä tai ei huvittaisi. Joillekinhan sana tarkoittaa taas sitä, että ei jostain syystä ilkeä tehdä jotain. Tästä on käyty jokunen keskustelu =D että mitä kehtaaminen tarkoittaa.

  VastaaPoista
 7. Voi kun sulla on vähän keskeneräisiä jäljellä! Ihan samat ajatukset meillä tosiaan tuntuu olevan, minäkin olen inspiraatiota saanut tuolta Lennun blogista kovastikin, ja olen kotona alkukesästä alkaen tehnyt aika paljon kaikenlaista turhasta tavarasta eroon pääsemiseksi.

  Tuosta tuolista tulee tosi nätti!

  VastaaPoista
 8. Jaa-a, noin vähän keskeneräisiä, jopas nyt :D. Tuosta tuolista tulee niin ihana; ne on sit kivoja! (Ja mulla on edelleen malli aloittamatta tuolla hyllyssä :D.)
  Vai on se Lennu saanut oikein herätyksen aikaiseksi täällä pistelijöiden kesken - no, mikäs siinä :D. Mulla ei tietysti oo turhia tarvaroita, eli en voi niistä luopua. Isännän turhia tarvaroita olisin kyllä valmis hävittämään, mutta perhesovun nimissä en uskalla ;).

  Ja lukurintamalla: mä vaan edelleen luen noita nuorten fantasiakirjoja. Peikot ovat menossa nyt...

  VastaaPoista
 9. ... "tarvaroita"... heh... ei osaa edes kirjottaa...

  VastaaPoista
 10. Voi kiva jos inspiraatio on levinnyt :) Aivan IHANA tuo tuolipistely, siitä tulee kyllä nätti! Ja että oletkin päässyt tuollaiseen tilaan, että kesken ei ole monta työtä! Minä en sellaisia tavoittele, tässä vaiheessa riittää että ne keskeneräiset ovat siististi yhdessä laatikossa (tai kahdessa...) :)

  Lennu

  VastaaPoista