torstai 9. joulukuuta 2010

Ihana joulukortti

Tänään oli postilaatikossa ensimmäinen joulukortti. Ihana askarreltu kortti täynnä tuiki tuntemattomia nimiä minun nimelläni laatikkoon kannettuna.... Sitä alkaa vissiin aivonystyrät olemaan aika jumissa kun aika pitkän hetken ihmettelin, että keneltä tää oikeen on....kunnes tajusin kääntää kortin ja siellähän se luki.... Lähetin taannoin Kirsille muutaman ristipitokitin kun niitä tarvittiin jossain käsityökerhossa. Siellä ne pääsivät innokkaiden uusien pistelijöiden kokeilutöiksi, eli todella hyvään tarkoitukseen. Ja nämä tytöt nyt siis lähetttivät kiitokseksi ihanan joulukortin!

Kiitos Kirsille ja käsityökerhon tytöille ihanasta joulukortista! Ja pöydällä näkyvä ihana liina on ystäväni Seijan taidolla kutoma.

Koskapa olen tehnyt todella paljon kaikkea käsitöihin liittyvää, jota ei voi vielä julkaista niin esittelen nyt talvisen viljelyharrastukseni. Eli, otetaan idätykseen sopivia siemeniä, laitetaan niitä idätysastiaan ja huuhdotaan hyvin kylmällä vedellä ja liotetaan siemenestä riippuen 4-12 tuntia vedessä.

Lionneet siemenet huuhdotaan vielä hyvin ja laitetaan pimeään, esimerkiksi kaappiin. Siellä ne pian itävät. Ituja huuhdotaan edelleen 2-3 krt:aa päivässä.

Muutaman päivän jälkeen tulos on tämä;

Ei muuta kun valmiit idut huuhdotaan ja lisätään salaatin joukkoon. On hyvää ja ravitsevaa! Idätyslaatikon olen ostanut Plantagenista.

Niin ja pakko mainita, olen tehnyt muutakin kuin töitä ja käsitöitä. Täällä on lumitilanteesta johtuen aivan mahtavat hiihto-olosuhteet. Tänäänkin olen kävellyt sekä 45 min lenkin, että hiihtänyt 5 km!

4 kommenttia:

 1. Miksi niitä pitää huuhtoa noin usein?
  Hyviä idut on kun joskus olen saanut syödäkseni.
  Kiva tuo kortti, ja mukavasti ihan ylläri-ihmisiltä.

  VastaaPoista
 2. Ne tarvii vettä kasvaakseen. Jos niitä ei huuhdo niin ne kuivuu eikä tuu ituja. Mä oon joskus unohtanu huuhtoa niin et ne on saanu vaan kerran päivässä vettä eikä siitä oo tullu mitään pahempaa, mut jos ne on monta päivää huuhtomatta niin kasvu hidastuu ja lopulta loppuu kokonaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunis joulukortti :).

  Meillä talviulkoilu on jäänyt pulkkailuun, kun lasten monot ja luistimet ovat mokomat menneet kutistumaan kesän aikana :D.

  VastaaPoista
 4. Ihana joulukortti :) kivaa puuhaa tuo idätys, pitäisköhän itekkin kokeilla joskus :) meinaan idut maistuis.
  Mut kyl sulla on hiano lautanen ;D

  VastaaPoista