sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kevättä rinnassa

Viikko on ollut kiireinen. Meillä oli torstaina jälleen neulontakerhon kokoontuminen ja siitä oikein paljon kuvia löytyy Sarsan blogista. Kivaa oli ja porukkaa ihan pilvin pimein, mahtavat 11 henkeä. Sääkin on ollut kaunis ja aurinkoinen, viherpeukalolla on multasormi syyhynnyt jo jonkin aikaa. "Joko toi taas alkaa" kysäisi poikani kun kun kaivoin siemenpussit ja muut istutustarvikkeet esille. Jo se taas alkaa, kevät on tullut eikä siitä pääse mihinkään! Aivan ihanaa. Vaikka kasvihuone tuskin näkyy lumikasan takaa

ja sisään pitää kulkea lumisia rappusia alaspäin kulkien (kuvan oikeassa alalaidassa)

ja vaikka sisällä näkymä on vielä aavemaisen ankea

niinpäs vaan päästiin toteamaan, että kasvit selvisivät talvesta ihan ihmeen hyvin. Japaninvaahterakin näytti elinvoimaiselta uusine nuppuineen! Helppo oli lapioida lunta kasvien juurelle kasteluvedeksi sulamaan. Toivottavastyi ei ole vielä liian aikaista tuolle toimenpiteelle kuitenkaan.

Siis siemenpussit esiin ja kylvämään. Tomaattilajikkeita on paljon enemmän kuin viime kesänä ja lisäksi muuta uutta; esim. munakoiso hurjimpana kokeiluna. Tästä se nyt alkaa; kevät!
Ehdin sentään leipomaankin, meillä syötiin laskiaispullia hillolla, mantelilla sekä sekaisin sekä hillon että mantelin kanssa....

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun kun Sinuakin jo kevättää!
  Mitä sitten vaikka kasvihuone on vielä lumen alla kyllä se lumi siitä sulaa.
  Kiva kuva tuo ruukkuja ja siemenpusseja,mitä kaikkea jännää oikein kylvätkään?!

  Olen toistaiseksi tyytynyttoomaan sisälle aina sesongin kukkia,nyt oli ekat mini-narsissit ,niitä saa tosi edullisesti Tokmannilta ja ostankin niitä jo monta viikkoa ennen pääsiäistä.
  Neuletapaaminen oli varmaan mukava ,on niin rentouttavaa tavata muitakin käsityihmisiä!

  Laitathan kuvia kylvöistäsi,taimista yms. blogiin,
  mulla kun ei ole kasvihuonetta enkä sitä polviongelmieni vuoksi voisi laittaakaan
  niin nautin kovasti kun nään miten hoidat kasvejasi :) :)

  VastaaPoista
 2. Kevät ja kurakelit, en tykkää ;). Onneksi sinä jaksat valmistautua kasvukauteen, käyn sitten täällä ihailemassa kaikkia hienoja taimia. Minulla tuo vihreä peukalo on "vähän" ruosteessa :D.

  VastaaPoista
 3. Ai että siemenpusseja on aina niin kiva katsella! Minulla on mukulasellerit itämässä, josko tänään ilmestyisi sirkkalehdet. Tilasin Englannista 10 pussia tuoksuherneitä, ne on mun lemppareita. Tomaatit kylvän vasta loppukuusta tai muuten meillä on taas makuuhuoneessa tomaattiverhot kuten kävi eräänä vuonna kun taimet venyivät monta kymmentä senttiä pitkiksi. Tomaatteja pitää ehdottomasti olla montaa lajiketta :)

  VastaaPoista
 4. Tulipa itsellekin keväinen olotila, pitääkin kaupassa hypistellä siemeniä, mitähän kivaa tänä vuonna keksisi :) Rentoa keskiviikkoa ja aurinkoisia kevätpäiviä toivottelee Hilima

  VastaaPoista