sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kesäinen tunika

No nyt on vihdoin esiteltävänä jotain valmistunutta. Tunika neulottuna viime vuonna Karnasta raahatusta Alminasta. Ihanan pehmeä puuvillalanka, neulottu 2,5 puikoilla. Suoraa neuletta, tappavan tylsää, mutta tämä on maaliskuun neule ja silloin oli paljon koulutuspäiviä ja muita palavereja, joissa piti olla jotain aivotonta tekemistä.

Tunikasta meinasi aluksi tulla puolijoukkueteltta. Maaliskuun Harpputapaamisessa harppukaverini Sansui ja Paella laskeskelivat kuinka monta silmukkaa pitää tehdä, että tulee sopiva. Minä vain jostain syystä laskin tiheyden väärin. Voin siis vain syyttää itseäni, että tulos on makkarankuori, jota ei voi julkisesti esitellä saati käyttää... Harmittaa vietävästi. Lanka on ihanan pehmoista ja olisi ollut tarvetta tälläiselle kesävaatteelle. Tätä tarjotaan kumminkin ensin äidille. Tai sitten eletään toivossa, että uusi fillari sulattaa ihraa paremmin kun edeltäjänsä... Eipä kuitenklaan se taida vielä täksi kesäksi ehtiä. Onneksi ostin tapani mukaan lankaa reilusti ja sitä on vielä toisen mokoman verran varastossa... Lankaa tähän kului 430g.

Noin muuten ihanat vapaat ovat kuluneet palapelejä kasaillessa, pistellessä ja kirjallisuuden parissa.
Mauri Paasilinnan Korpivaellus on jatko-osa syksyllä lukemalleni Sotamorsiamelle, kertoo 2.maailmansodan melskeistä Rovaniemellä. Linda Olssonin Laulaisin sinulle lempeitä lauluja on taas aika rankka kuvaus kahdesta eri-ikäisestä naisesta ja heidän elämästään. Molemmat lukemisen arvoisia. Niin ja ollaan men tänäänkin ajettu, fillarilla nimittäin, sinne leffateatteriin. Tästä se peruskunnon kerääminen pyöräilyä varten taas alkaa...

9 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis tunika!! Älä vielä luovuta sen suhteen. Hienoja nuo munapalapelit!

  VastaaPoista
 2. Aa, tutunnäköinen tunikamalli, minähän tein tytölle tuommoisen, joskus "kauan" sitten! Kesti vaan vähän aikaa tunnistaa, kun väri on eri.
  Tosi kivannäköinen, tykkään kovin tuosta mallista!

  VastaaPoista
 3. Ai noi munat oli niitä palapelejä? Älysin vasta kun klikkasin kuvaa suuremmaksi. Wau. Sähän voisit tehdä toisenkin tunikan aavistuksen isommalla silmukkamäärällä, jos lankaa kerran jäi vielä reilusti...? :)

  VastaaPoista
 4. Your tunic looks great and you finished it so quickly.

  VastaaPoista
 5. Kurja juttu jos noin hieno neule jää käyttämättä.

  Blogeja lueskellessani puran samalla viime kesän Tallinnan-reissulla mukana ollutta huivia. Ei ole tullut käytettyä kertaakaan, kun lanka loppui kesken ja huivi on auttamatta torso :(

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis tunika!Harmillista,että koko ei täsmännyt.En ole noin isotöisiä neuleita tehnyt aikoihin,mutta muistan kyllä,että se koon täsmääminen ei ole ollenkaan aina yksinkertainen juttu.

  VastaaPoista
 7. Hieno tunika! Ihailen kun saat aikaan jotain noin suuritöistä.
  Onnittelut uuden, hienon pyörän omistajalle!

  VastaaPoista
 8. Kiva malli tuossa tunikassa.
  Taisin sulle viime vuonnakin huomauttaa, että sulla ei vielä ole tälle vuodelle neuleet, pistelyt yms. noita kuvalaatikoita missä kuvat vaihtuu. Jos meinaat semmoset tehdä niin nyt olis korkea aika;)

  VastaaPoista