sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Olipahan reissu

Terveisiä Tallinnasta. Kirjoituspäivämäärästä huolimatta tämä juttu ei ole aprillipila!
Perinteinen otos laivalta. Matkatyöni ja Tiitun lankaostokset etualalla, neulovat kädet taaempana kuuluvat Angeliquelle, Huopatossuselle, Riiviötytille, Nelelle ja Sansuille...

Eilen matkasimme Tallinnaan kovassa (sivu)tuulessa, joten matkapahoinvoinnilta ei tällä reissulla vältytty. Onneksi tilanne saatiin hallintaa aika nopsaan ja kykenimme kaikki hyvissä voimissa suunnistamaan kohti ostosparatiisi Karnaluksia.Aloitetaan kuitenkin laivalta. Meillä oli nimittäin Kristiinan kanssa synttärilahjat vaihdossa... Sain Kristiinalta ihastuttavan liskon, joka kuulemma sopii kasvihuoneen koristeeksi.

Voi olla, jos raaskin sen sinne laittaa. Voi sille löytyä paikka jostain istutuksesta sisältäkin, saa nyt nähdä mihin se kotiutuu. Lisko on tietysti tuotu Espnajasta. Tulaisena samaiselta reissulta saimme koko perhe hienot matkapyyhkeet pikku säilytyspussukoissaan.

Vaaleanpunainen versio on minulle ja pojille on nuo valkoiset. Kangas on sellaista säämiskämäistä kuitua, joka imee hyvin kosteutta mutta kuivuu nopeasti. Meillä on jo ennestään käytössä matkoilla tälläisestä materiaalista isot "kylpypyyhkeet", mutta tälläisille pikkupyyhkeille löytyy taatusti myös käyttöä. Kiitos tuhannesti Kristiina! Olipa kiva nähdä sinua pitkästä aikaa. Espanjasta tuomasi tuijansiemenet ovat muuten kylvyssä ja pääsevät herättelyn jälkeen multiin. Niistä sitten lisää postausta, jos saan ne itämään... Minä annoin Kristiinalle pienen pistelemäni rasian, joka oli tarkoitus lähettää synttärilahjaksi, mutta myöhästyi pahasti... Parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

Tallinnan matkoilla on perinteisesti järjestetty arvontoja. Minä sain lämpimät lapaset ja kerän Palmaa. Palmaa minulla onkin varastossa ja olen suunnitellut neulovani niistä tyynynpäällisiä, ne aikaisemmin tehdyt  ovat nimittäin meillä erittäin suosittuja pehmeytensä takia. Arvontapalkinnosta saan kiittää ystävääni Seijaa!

Minun tekemäni arvontapalkinto, pienet sakset saksikoristeineen (koristeen toisella puolella on kirjottu päivämäärä ja "Tallinna") pieneen muumirasiaan pakattuna meni Sansuille.

Sitten pääsemmekin itse ostoksiin, joita on häkellyyttävän vähän. Jopa meidän miehet ihmettelivät kuinka vähillä ostoksilla tänä vuonna selvisin. Syynä oli ostoslista, jonka olin ensimmäistä kertaa väsännyt. Ja listassa pysyttiin melko orjallisesti.
Ensinnäkin konekirjontalankaa väreissä "vuonohevonen" ja punaisen sävyjä Madeiran pikkukerissä.
Täydennystä neulepuikkoihini ennaltana mietityissä kokoluokissa.
Ompelukoneneuloja ja silmukkamerkkejä.
Lankoja keväisissä väreissä hardanger-kirjontaa varten. Olen päättänyt selättää hardangerin salat tänä vuonna. Nyt minulla on kangasta ja lankaa. Tekotavastakin on Mian ansiosta haalea aavistus. Toivottavasti näillä lankamäärillä saa kirjottua jonkin pikkuisen liinan. Minulla ei nimittäin ole aavistustakaan kuinka paljon lankaa niihin kirjontoihin menee...
 Nappikauppoja tehtiin myös.
 Sitten siirrytään heräteostospuolelle:

Nauhoja ristipistotöiden viimeistelyyn. Ihanissa väreissä. Valikoimaa oli todella paljon! Näissä on nauhaa 1-3 metriä kussakin, nauhojen hinnaksi tuli 0,96e-2e kappaleelta....

Magneettitaulu, johon voi kiinnittää (ristipisto)mallin ja sitten noiden tummien "viivainten" avulla  seurata mallin etenemistä rivi kerrallaan. Kiitos tästä löydöstä kuuluu niin ikään Kristiinalle. En olisi sitä sieltä tarvikehyllystä itse hokannut.
Lopuksi vielä kuva Karnasta ostamistani muliinilangoista. Vasemmanpuoleiset kolme tokkaa ostin itselleni varaston täydennykseksi. Keskimmäiset 20 tokkaa lähtevät Puikkopapille ja oikeanpuoleiset 4 tokkaa menevät Mialle. DMC:n muliinilankatokan hinta on Karnassa 44.4 senttiä. Nyt varmaan ymmärrätte miksi minulla on koko DMC:n värivalikoima...

Niin, sitä lankaa en sitten ostanut ollenkaan.... Langanostolakko siis pitää edelleen ja pidän edelleen kiinni tavoitteetsani saada lankavarasto kutistumaan tänä vuonna alle 40 kg:n! Hieman on mietinnässä ollut myös ristipistotarvikkeiden ostolakko.... Aprillia, aprillia!!

15 kommenttia:

 1. Ihan kiva lasti sinullakin, vaikka edelleenkin hämmästelen sitä ettet kerän kerää ostanut. Onneksi sentään lahjuksena yhden sait! ;D

  VastaaPoista
 2. Ai juu. Aprillipäivän kunniaksi meidät on taas hatutettu Ravelryssa, tulepa kurkkaamaan! Ja minkä mantereen ajassa nää kommenttien kellonajat oikein kulkee??

  VastaaPoista
 3. Matka vaikuttaa mitä onnistuneimmalta! :) Miten sinä teet tuon laatikon kannen päällystämisen eli siis miten kiinnität sen jne?

  VastaaPoista
 4. Kiitokset vaan matkaemännälle järjestelyistä! Tämän vuoden hittiostos oli selvästi tuo magnettitaulu.

  VastaaPoista
 5. Virpi, KIITOS kivan matkan järjestämisestä. Ja kaikille mukana olleille KIITOS seurasta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos matkan järjestämisestä :) Oli kiva olla "ulkopuolisena" mukana.

  Ja yritän tulla torstaina Jumboon. Joo joo, on tullut luvattua kerran jos kaksi...

  VastaaPoista
 7. Magee toi lisko. Ja edellisen postaukset heppamuki on valtavan mahtavan upee.

  VastaaPoista
 8. Tämä ja edellinen postaus kuuluvat myös sarjaan
  -"Liian paljon hyvää on ihanaa !" !!! :)
  Upeat heppa-mukit ja kaikki rp.mallit ,kaitaliina,konelangat ja pitsit on niin houkuttelevia.

  Kissa -rasia jonka pistelit oli tosi tyylikäs!!

  -ne liossa olevat siemet onkin jännä juttu,millaiseen multaan ne laitetaan kasvamaan ?

  VastaaPoista
 9. Näköjään oli antoisa reissu! :)

  VastaaPoista
 10. Vaatii todellista luonteenlujuutta, että pystyy hillitsemään itsensä Karnaluksissa... ;o)

  VastaaPoista
 11. Aivan loistavaa luonteenlujuutta, onnittelut siitä :D.
  Eiköhän noilla jo hardangeria tule, lupaavan väristä ainakin. Ja voi, miten ihania pitsejä!

  Pistelemäsi rasiankansi on kans tosi söpönen :). Ja saamasi lisko, jestas, kun onkin hyvännäköinen!

  VastaaPoista
 12. Ihania pitsinauhoja ja kaikkea muutakin kivaa reissultasi löysit.

  Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut!

  VastaaPoista
 13. Antoissa reissu teillä. minä jäin kuolaamaan nappeja :)

  VastaaPoista
 14. Kaikkea ihania ostoslöytöjä olet tehnyt, nuo pitsit ovat kauniita:)Aurinkoista Pääsiäisen aikaa sinulle! T: Näpertelijä

  VastaaPoista
 15. No juu, sinähän kirkastat itsellesi sen flatfoldin heti, kun on tuo hardanger ensin kirkastunut :).
  Oikeesti flatfold on älyttömän helppo, tarvitaan vain 4 samankokoista pahvia, ja sitten päällystetään ne kankailla ja ommellaan aina 2 palaa sivuista yhteen. Väliin nauha joko koko komeuden sivuille tai alapintaan pitämään systeemiä koossa, kun se on seisoma-asennossa.
  Netistä löytyy onneksi runsaasti ohjeita :D.
  Pupu-flatfoldiini olivat tarpeeseen niin se pääsiäispupunruskea kuin pääsiäisruohonvihreäkin muliini, jotka mulle roudasit, kiitos vielä kerran!

  Aurinkoista pääsiäistä!

  VastaaPoista