lauantai 7. huhtikuuta 2012

Vähänks pähee menopeli

Tästä meinaa nyt tulla ihan pelkkä shoppailublogi. Mutta minkäs teet kun vanha 18 vuotta palvellut Helkama Nina ei enää pelitä. Tai tarkemmin sanottuna vaihteet reistaa niin ettei pyörällä voi ajaa. Eikä sitä saanut enää korjattua. Pyöräkaupan miesmyyjä katsoi vähän säälivästi ja sanoi, ettei noin vanhoihin vaihteisiin löydy enää edes varaosia... Eihän siinä sitte muuta kun koeajolle. Paria pyörää testasin ja tämmöinen menopeli tarttui mukaan.

Sanoisinko, että aika päheen värinen. Hyvin sointuu tuohon viime syksynä ostettuun goretakkiin. Sensijaan viimevuonna hankitut mustekalat ja punainen pyörälaukku riitelee pahasti fillarin värin kanssa, mutta saa kelvata. Nyt on 20 km:n koeajot ajettu, nimittäin Jumboon ja takaisin ja säädetty kaikki mahdolliset vipstaakit optimaalisen ajoasennon aikaansaamiseksi . Käytiin koko perheen voimin nimittäin hakemassa leffaliput huomiseen näytökseen. Huomenna sitten fillaroidaan sama lenkki ja käydään leffassa. Ihanaa kun kunnon pyöräilykelit on vihdoin alkanu! Ja hyvinhän tuolla ajelee, 21 vaihdetta, levyjarrut ja etuhaarukka jousitettu ;)!

Hintaa kyseiselle menopelile tuli 550 euroa, mutta näillä bensan hinnoilla se on nopsaan polkastu vaikka autokin on vähän kuluttava. Pyörä on Helkama S2 vm 2012, suunniteltu Suomessa mutta kasattu jossain ulkomailla. Suomessa kasattu versiokin olisi ollut tarjolla, mutta vaihteita oli vain 8. Minun käytölläni tarvitsen enemmän vaihteita ja ihana tällä pyörällä olikin ajaa. Renkaat ovat pistonkestäviä, eli ei pitäisi hiekoitussepelin puhkoa renkaita, niinkin ehti jo kerran tänä vuonna vanhan fillarin kanssa ajellessa käydä... Ja suurin kehitys on tapahtunut vaihteistossa, verrattuna tuohon vanhaan. Nyt vaihteet ovat helposti sormien ulottuvilla eikä otetta ohjaustangosta tarvitse irrottaa vaihtamisen ajaksi. Vanhassa pyörässä vaihtajat olivat paljon hankalammat, ohjaustangon alaosassa kiinni.

Oikein iloista ja aurinkoista kevään jatkoa kaikille! Ja hyviä pyöräilykelejä!

7 kommenttia:

 1. Oih mikä menopeli! Mä ostin syksyllä fillarin mutt en ookaan sitä esitelly, tarvii siis kuvata ku haen kellarista. Räntää sateli tänään ja Itiksessä treffasin Anittan niin en tullu fillari mieleen. Mun on vaan semmonen mummomalli, pääseen kyytiinkin hyvin, ei tarvii jalkaa kovin korkeelle nostaa, heh. On meillä pikkusen ikäeroa.
  Hyvää pääsiäistä toivottaa harvahammas;)

  VastaaPoista
 2. Think pink ja sitä rataa! :D Pähee on peli, ei voi muuta sanoa. Mun pitäis nyt viedä toi mun vintage-Tunturi tonne puolen kilsan päähän huoltoon...ennenkuin pyöräilykausi hujahtaa ohitse!

  VastaaPoista
 3. Siis onpa pyörät kehittyneet sitten teinivuosien, jolloin viimeisimmän pyörostokseni tein. =D Huippuhieno! Ja kyllä pasha kuuluu pääsiäiseen ja Virpin reseptillä tietty =D

  VastaaPoista
 4. Melkoisen näyttävä väri ;) Pyörät ovat tosiaan kehittyneet, kun vertaa omaa 20-vuotiastani lasten uusiien fillareihin.

  VastaaPoista
 5. Cool! Kelpaa tuolla ajella. Minunkin pitäisi investoida uuteen pyörään, mutta ihan noin hienoa en ajatellut tarvita. Meikäläisen työmatka ei taitu fillarilla ei sitten mitenkään :(

  VastaaPoista
 6. Näin pääsiäisen ja uuden munamankelin kunniaksi käypä poimimassa tunnustus blogistani. :)

  VastaaPoista
 7. No kyllä on komia menopeli =) kyllä kelpaa huristella.

  VastaaPoista