lauantai 28. huhtikuuta 2012

Messuilla ja shoppailemassa

Poika tykkää kaikenlaisista kauko-ohjattavista vekottimista ja onkin varsin taitava lennättämään sekä helikopteria että lentokonetta. Mummolasta löytyy vielä järvikäytössä ollut venekin ja kotona on sellainen halpa kauko-ohjattava auto. Mutta nuo lennokit ovat olleet se ykkösjuttu. Siispä suuntasimme tänään Model Expoon Messukeskukseen. Ja paljon siellä olikin nähtävää. Harmi kun ei tullut kameraa messuille mukaan... Flying Circucsen lentonäytös oli upea vaikkei tällä kertaa ihan nappiin osunutkaan. Ostoksiltakaan ei voitu välttyä.

Nämä ovat pojan lempilennokkeja. Huokeahintaisia (pienet 5 e/kpl ja isommat 10 e/kpl) ja erittäin hyvin liitäviä. Ja näitä voi lennätellä pihalla kavereisen kanssa. Ne pojan kauko-ohjattavat lennokit ovat niin kalliita ja vaikeasti hallittavia, että niitä ei kaverit saa edes kokeilla. Tässä siis lentolaivue täksi kesäksi, valitettavasti styroksi kuluu pahasti laskeutuessa asfaltille ja nämäkään lennokit eivät siis ole ikuisia.

Samaiseen messukokonaisuuteen kuului Kädentaitomessut. Sanoisin ennemmin, että askartelumessut. Ja todella vaatimattomat kooltaan. Harmi sinänsä, että täällä etelässä ei kunnollisia kädentaitomessuja ole ollenkaan. Onneksi Tampereelle ei ole pitkä matka ja onneksi sitä tarviketta on tullut kerättyä niin paljon, ettei oikeastaan edes tarvitse messutella... Jotain silti ostin. Löysin hauskoja lisukkeita ommeltavaksi ristipistotöihin.

Ja muutaman aivan ihanan viimeistelykankaan, vai mitä pidätte näistä?

Puutarha-aiheet olivat nyt siis mielessä. Puutarhapuuhia olen muutoinkin puuhaillut. Maalasin mm. joululahjaksi saamani linnunpöntön, talon väreihin tietenkin.

Huomenna vielä huopakatto ja sitten pönttö puuhun. Ei sinne varmaan tänä keväänä vielä kukaan muuta, mutta ehkä ensi vuonna... Toivottavasti väri kelpaa... Pistelyt ovat tällä hetkellä salaisia eikä mitään muutakaan valmista ole näytettäväksi asti, mutta virkattu liina on edennyt siihen vaiheeseen, että tähti on valmis. Ensimmäistä punaista sydäntäkin olen jo aloitellut. ihan jännityksellä odotan mahtuuko se sitten aikanaan tuohon omalle paikalleen... Toisaalta, jos ei mahdu niin onhan tuo tähti ihan nätti ilman sydämiäkin.

Tein vielä "vimeisen" tilauksen, eli täydensin LHN:n mallisarjaani muutamalla mallilla ja tilasin kaikki puuttuvat Crescent Coloursin langat, jotta saan pisteltyä minulla olevat mallit valmiiksi. Nyt voisin sitten pitää taukoa tilaamisten suhteen ja keskittyä tekemiseen...


5 kommenttia:

  1. Vitsit onpas ihana kasa lankoja :D Onneksi et kysynyt tarttenko mitään ;)

    VastaaPoista
  2. Onpas huikeita nuo lehmä- ja kaalikankaat! :)
    Ja aivan ihana tuo lankakasa, huokaus... Mulla tahtoo välillä tehdä tiukkaa tuo shoppailutaukoilu, mikähän siinä on... :)

    VastaaPoista
  3. Ai että, mitä lankoja! Eikä tosiaan näytä mallit sielläkään päin loppuvan. Seuraavaksi voisit laittaa mulle varauslistaan tuon sydänmallin, ostan senkin sulta sitten vuonna 20XX, kun olet senkin tehnyt ;).

    Tuo tähti pelittää kyllä oikein mainiosti noinkin.

    Joo-o, eipä taida "meidän" käsityömessuja peitota juuri mikään, ainakaan kotimainen. Ainoa vika, että sen on huomannut moni muukin, ja happi meinaa siellä nykyään loppua...
    Mutta kivat ostokset nuokin, kankaat tosi ihania. Kaalikankaaseen minäkin miellyin ensi silmäyksellä, täytyypä etsiä itsellekin jostakin. Lehmäkangasta taitaa muistaakseni ollakin jo varastossa :D.

    VastaaPoista
  4. Hyvä harrastus pojalla :) Odotas vain kun hän oppii englantia ja tajuaa, että netistä voi tilata kaikenlaisia osia. Siinä on äidin PayPal kovassa käytössä :D

    VastaaPoista
  5. Ihania kankaita ja kaikkea muutakin kivaa.
    Kysyit siitä valmisliinasta, johon ristipistoilin " Le Temps Qui Passe"'n. Ostin sen Halikon Design Hill'istä, mutta uskoisin, että vastaavia valmisliinoja löytyy muualtakin. Hauskaa vappua!

    VastaaPoista