keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Vanhoja tilkkupeittoja

Nyt kun olemme vierailemassa vanhempieni luona Savonrannassa kaivoin kuvattavaksi pari vanhaa tilkkupeittoa, jotka olen tehnyt ennen blogielämääni. Tässä on ensimmäinen tilkkupeittoni ja lähes ensimmäinen tilkkutyöni. Ennen tätä tein vain muutaman patalapun harjoituksena.

Peitto on tehty äidilleni 50-vuotislahjaksi. Laivojen kuvat ja ankkurit, liput sekä narut ovat jämiä kankaasta, josta ommeltiin verhot vanhempieni veneeseen. Kirjoin peittoon päivämääränkin, koska se on saajalleen annettu. Itseasiassa olen kaikki isommat tekeleeni tällä tavalla nimikoinut.

Isä, innokas kalastaja, sai 60-vuotislahjaksi tälläisen kalapeiton vuonna 2008.

Kalat on tehty joko päällikeompeluna, silmät ovat nappeja ja vihreät "heinät" ompelukoneesta löytyviä koristeompeleita.

Osa kaloista on kirjottu kirjovalla ompelukoneellani suoraan peittoon.

Tilkkutyöt ovat kivoja ja nyt minulla on suuri haaste edessäni kun pitäsi tehdä omaan käyttöön uusi päiväpeitto. Edellinen, vuonna 2001 valmistunut, kun on kulunut puhki, niin paljon se päällä on köllötelty!

4 kommenttia:

 1. Kauniita tilkkupeittoja. Niissä on suurityö. Olen tehnyt muutaman ja nyt on ikuisuus projektina tyttären tilkkupeitto;)Sinäkin näytät pitävän sinisestä väristä peittojen perusteella.

  VastaaPoista
 2. Kauniita tilkkupeittoja. Noihin ei minun kärsivällisyyteni riittäisi ;).

  VastaaPoista
 3. Kappas vaan, harrastat tilkkuilua. Tupsahdin tänne Kristiinan blogista kun katselin kommentteja käpyilyyn. Itselläni on juuri tikkausvaiheessa n. 2 x 2m seinävaate ja peukalo ja etusormi hellänä neulan vedosta kankaiden läpi.
  Asia miksi rupesin kommentoimaan oli tuo mainintasi puhkikuluneesta peitosta, pistä vain uusi tilkku tai useampi plokki siihen kuluneeseen kohtaan ja taas kestää käyttöä. Terv. Lea P.

  VastaaPoista
 4. Upeita peittoja! Minulta ovatkin tilkkutyöt jääneet vallan paitsioon pitkäksi aikaa - sarjassamme "voi, kun olis aikaa kaikkeen kivaan...".
  Nimikoiminen on hyvä juttu! Kunpa vain aina muistaisi...

  VastaaPoista